code voor het verifieren van de website in google search console

Calculate for SpaceClaim

Een tool waarmee je snel en gemakkelijk de data uit de geometrie haalt die nodig is voor prijscalculaties. Met een enkele muisklik is het mogelijk om onderscheid te maken tussen plaatmetaal, buizen en overige onderdelen en de data uit de geometrie te onttrekken. Voor 3D- en 2D tekeningen kan er op deze manier makkelijk alle data onttrokken worden.

  • Snel onderscheid maken tussen plaat, buis en anders
  • Unieke onderdelen combineren
  • Per onderdeel een export van STEP/DXF
  • Exporteren met data benodigd voor prijscalculatie

Classificatie:

Uit een samenstelling worden automatisch het plaatmetaal, de buizen (rond en rechthoekig) en overige onderdelen geclassificeerd.

Handmatig kunnen onderdelen in een andere klasse toegewezen worden, waaronder:

  • Buizen
  • Plaatmetaal
  • Koopdelen
  • Freesonderdelen
  • Draaionderdelen
  • Overig

Unieke onderdelen:

Het komt voor dat in een samenstelling dezelfde onderdelen worden gebruikt, maar in de tekening wordt elk onderdeel als apart/uniek aangemerkt. Met de functie Compare worden alle onderdelen in de samenstelling vergeleken en dezelfde onderdelen worden gekoppeld aan elkaar. Hiermee krijg je in je stuklijst een duidelijk overzicht van welke onderdelen nodig zijn.

Calculate

Voor de onderdelen in de samenstelling wordt aan de hand van de geometrie data onttrokken als voorbereidend werk op de calculatie. Denk hierbij aan oppervlaktes, snijcontouren, dikte en aantal zettingen voor plaatmetaal en type buis en aantal uitsparingen voor buizen.

2D (DXF)

Naast een 3D tekening is het ook mogelijk om voor 2D tekeningen, in de vorm van een DXF, de data te onttrekken. Via het gebruikers menu kan je makkelijk de dikte en het materiaal toevoegen. Op basis van de lagen van de tekening worden de zettingen en graveerlijnen herkend.

Multi import

After the calculation, it is possible to export all separate components as a STEP or DXF file. These files can be used in the next step of the process. The extracted data for all parts is exported in a bill of material in CSV/XML format.

 

Multi export

Na het calculeren is het mogelijk alle afzonderlijke onderdelen te exporteren als STEP of DXF file. Deze bestanden kunnen worden gebruikt in de verdere verwerking van de opdracht. De onderdelen staan gekoppeld aan een stuklijst in CSV/XML formaat.

Vul het formulier in voor meer informatie over Calculate for SpaceClaim

6 + 10 =

Vul het formulier in voor meer informatie over Calculate for SpaceClaim

Wil graag ontvangen

12 + 6 =

Vragen over deze Add-On?

Dirk helpt u graag verder.