SNELLE EN NAUWKEURIGE KOSTENBEREKENINGEN

CALCULATE

Maak de werkvoorbereiding van metaal, plaatwerk onderdelen en kokers sneller en gemakkelijker met Calculate. Onze geavanceerde calculatiesoftware stroomlijnt het gehele proces van aanvraag tot productie. Dé calculatiesoftware voor metaalbewerking voor het maken van nauwkeurige prijscalculaties. Haal alle data uit de geometrie van zowel 2D als 3D tekeningen, optimaliseer materiaalgebruik en bespaar tijd met snelle en nauwkeurige kostenberekeningen. Calculate kan volledig naar eigen wens ingericht worden en is te koppelen aan ieder ERP systeem. De integratie met de SpaceClaim CAD-engine maakt het mogelijk om direct aanpassingen te doen in de geometrie.

Efficiënte werkvoorbereiding met 97% tijdswinst!

Prijsberekeningen maken voor offertes voor het productieproces kunnen tijdrovend zijn. Nauwkeurige calculaties zijn belangrijk voor werkvoorbereiders om kwaliteit te kunnen waarborgen. Calculate brengt de calculatietijd terug van 16 uur naar 30 minuten. Dat is maar liefst 97% sneller! Werkvoorbereiding wordt gemakkelijker en efficiënter. Calculate werkt snel en nauwkeurig en bespaart veel invoerwerk. De kans op fouten wordt hiermee drastisch verkleind. Bespaar uren tijd in de productieplanning!

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij laten je graag tijdens een demo zien wat Calculate voor jou kan betekenen.

Calculate

De voordelen van calculate voor de metaalindustrie

Efficiëntie & snelheid

Verkort de tijd tussen aanvraag en productie

Calculate realiseert tot 97% tijdswinst in vergelijking met andere calculeermethodes in het maken van kostenberekeningen. Bereid complexe assemblages voor in een fractie van de gebruikelijke tijd. Onze software biedt nauwkeurigheid en snelheid waarmee je uren tijd kunt besparen in het productieproces.

Eenvoud

Vereenvoudig de werkvoorbereiding

Het automatiseren van het werkvoorbereidingsproces zorgt voor minder druk op de werkvoorbereiders waardoor er meer tijd overblijft voor de productie van onderdelen.

NAUWKEURIGHEID

Maak nauwkeurige prijsberekeningen

De calculatiesoftware beschikt over live prijzen dankzij een koppeling met de materiaal database. Hierdoor zijn de kostenberekeningen altijd up-to-date.

Snel bestanden herstellen

Integratie met Spaceclaim CAD-engine

Dankzij de CAD-engine van SpaceClaim kan Calculate slecht getekende CAD-bestanden zelf moeiteloos verwerken. Of ze nu moeten worden gerepareerd of geoptimaliseerd, onze software zorgt ervoor dat het calculatieproces niet verstoord wordt. De integratie van SpaceClaim maakt ook automatische geometrie- en afmetingswijzigingen mogelijk waardoor jouw workflow nog gestroomlijnder wordt.

Minder invoerwerk

Leg eenvoudig calculatieregels vast

De complexiteit van samenstellingen in het productieproces nemen toe. Het vastleggen van calculatieregels zorgt voor minder invoerwerk waarmee fouten worden beperkt.

Implementatie op maat

Gebruik van eigen rekenregels

Calculate is naar wens in te richten met eigen rekenregels. Bestaande regels zijn eenvoudig over te nemen en kunnen in de calculatiesoftware geïmplementeerd worden. Calculate kan daarnaast gekopppeld worden met een breed scala aan ERP systemen.

Gebruiksvriendelijk

Duidelijke interface

Calculate beschikt over een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarbij de gebruiker centraal staat. De software is ontworpen om complexe berekeningen te vereenvoudigen en maakt geavanceerde functionaliteiten eenvoudig te gebruiken door het hele team.

100% productieklaar

Bestanden zijn direct klaar voor productie

De bestanden kunnen rechtstreeks ingezet worden in het productieproces. Calculate genereert 100% werkbare uitvoerbestanden voor productie inclusief DXF-snijbestanden.

Calculate koppelt met ieder systeem

Calculate sluit naadloos aan op een breed scala aan CAM en ERP-systemen waaronder Libellula, AutoPOL, MKG, Komdex, RidderIQ, BLM software: Adige, Artube, Protube en meer. Deze koppelingen bevatten realtime toegang tot materiaalprijzen en operationele tarieven, wat essentieel is voor nauwkeurige offertes en orderbeheer.

Vereenvoudig je workflow met Calculate

Workflow Calculate

1. Geometrie importeren

Begin met het moeiteloos importeren van jouw 2D- of 3D CAD-geometrie. Calculate ondersteunt een breed scala aan formaten voor naadloze integratie.

2. Onderdelen herkennen

Onze software herkent op intelligente wijze individuele onderdelen en samenstellingen die bestaan uit plaatwerk, buizen en kokersprofielen en bereidt ze voor op verdere verwerking.

3. Materialen selecteren

Kies uit jouw eigen materialendatabase. Calculate helpt bij het selecteren van de optimale materialen voor jouw project.

4. Materiaalbehoefte berekenen

Bereken efficiënt de materiaalbehoeften. Calculate maakt een nesting van zowel plaat, buis en kokerprofielen.

5. Werkzaamheden herkennen

Identificeert automatisch noodzakelijke bewerkingsstappen voor elk onderdeel.

6. Offerte maken / Export naar ERP

Genereer ten slotte gedetailleerde en nauwkeurige offertes voor een snelle doorlooptijd voor de klant of exporteer deze rechtstreeks naar jouw ERP-systeem.

Duik dieper in de features van Calculate

Onze software bevat features die ingezet kunnen worden voor ieder aspect in de metaalbewerking. Van geavanceerde optimalisatie tot uitgebreide controles. Calculate draagt bij aan het stroomlijnen van jouw productieproces, het verbeteren van de productkwaliteit en het verminderen van verspilling.

Lasersnijden
  • NGeometrie importeren van bijna ieder CAD-bestand
  • NGenereren van schone DXF
  • NAutomatisch opschonen van stuklijsten
  • NAutomatisch herstellen van bestanden
  • NAutomatische herkenning van gravering in STEP en DXF
  • NAutomatische gravering in STEP en DXF
  • NVerzonken gaten herkenning

Calculate is breed toepasbaar in de metaalindustrie

Onze calculatiesoftware kan voor verschillende toepassingen in de metaalbewerkingsindustrie gebruikt worden. Een aantal voorbeelden van deze toepassingen zijn:

Plaatbewerking

Buislaseren

Kanten

Boren

Tappen

Oppervlakte behandeling

Transport

Ontbramen

Gatverzinken

Koopdelen

en nog veel meer

Lees hoe Calculate andere bedrijven heeft geholpen

Efficiënt calculeren met Calculate

ALES Metaaltechniek, producent in metaalbewerking en machinebouw in Rhenen, heeft een aanzienlijke verbetering in hun productieproces bereikt met de implementatie van AESC’s calculatiesoftware Calculate. 

"Calculate heeft ons efficiënter gemaakt in het opstellen van calculaties. We moesten voorheen veel handmatig controleren. Het opschonen van gegevens verloopt nu ook sneller dan voorheen. Daarnaast kunnen we naast plaatwerk ook kokers meenemen in de calculatie, wat Calculate een onmisbaar hulpmiddel maakt voor ALES."

Ruben Spansier, Senior Werkvoorbereider ALES Metaaltechniek

Slim Ordermanagement en snelle calculaties

Spaan B.V. heeft onlangs de beslissing genomen om hun operationele processen te transformeren met behulp van procesautomatisering. Met de integratie van Calculate, biedt Spaan nu snellere en accuratere kostenberekeningen en offertes voor de productie. In plaats van uren kunnen deze berekeningen nu in enkele minuten worden gerealiseerd en kan Spaan aanzienlijk tijd besparen.

"AESC heeft ons geholpen om met behulp van de juiste software processen te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor onze productie is toegenomen."

Nick Spaan, CEO Spaan B.V.

Productie verhogen en fouten verminderen

Je bedrijf naar een hoger niveau brengen door middel van software automatisering. Zonder de kernwaarden en identiteit van je bedrijf te verliezen. Dat is de visie van Freddy Holwerda. Hij is sinds mei 2022 de eigenaar van Almetaal. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in geperforeerd metaal, strekmetaal en metaalgaas. Almetaal zit midden in een transformatietraject. Freddy heeft grootse plannen.

“De softwareoplossingen van AESC hebben een enorme impact op onze operaties. De productiesnelheid is verhoogd en de fouten verminderde drastisch . Het gebruiksgemak van de software maakt het ook voor ons team mogelijk om te leren en zich aan te passen aan nieuwe processen.”

Freddy Holwerda, Eigenaar Almetaal

Vragen over Calculate?

Devy helpt u graag verder.

Devy

Devy

CEO

Vul het formulier in voor meer informatie over Calculate for SpaceClaim

    Aanvraag*