Klantervaring: Nick Spaan, Spaan B.V.

Lees hier alles over de ervaring van Nick Spaan met Libellula, Libellula ordermanagement, SpaceClaim en Calculate!

Logo spaan

“AESC heeft ons geholpen om met behulp van de juiste software processen te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor onze productie is toegenomen.”

Spaan B.V. heeft onlangs de beslissing genomen om hun operationele processen te transformeren met behulp van procesautomatisering.  Hierbij heeft Spaan B.V. de nadruk gelegd op het gebruik van toonaangevende softwaretools, waaronder CAD/CAM software Libellula, ANSYS SpaceClaim, én de ordermanagement module van Libellula.CUT. Dit heeft voor onze klant talloze voordelen opgeleverd waaronder een aanzienlijke verhoging van het productieproces van het nesten en snijden van plaatwerk. Naast deze nieuwe module maakt Spaan vanaf heden ook gebruik van een koppeling met de calculatiesoftware Calculate. Met de integratie van Calculate, biedt Spaan nu snellere en accuratere kostenberekeningen en offertes voor de productie. In plaats van uren kunnen deze berekeningen nu in enkele minuten worden gerealiseerd en kan Spaan aanzienlijk tijd besparen.

De historie van Spaan

Spaan B.V., een trots familiebedrijf met een geschiedenis van 69 jaar, heeft zijn roots in Nieuw Roden, waar de werkplaats zich achter het ouderlijk huis bevond. In 2003 is Spaan verhuisd naar de 2de Energieweg in Roden. Hier produceren ze op maat gemaakte RVS-producten, waaronder tanks, platen, strips, profielen en buizen, en maken ze gebruik van geavanceerde lasersnijtechnologie om voor het plaatwerk zelfs de meest complexe contouren te realiseren.

Machinekop

Efficiëntie en gemak met Libellula.CUT

In het verleden heeft Spaan geïnvesteerd in een lasersnijmachine met Libellula.CUT-software voor het snijden van plaatwerk, waarbij zij voor het eerst kennismaakte met deze gebruiksvriendelijke software. Dankzij een grondige training bij AESC konden hun ingenieurs moeiteloos met de software aan de slag. Dit leidde tot een verbeterde operationele efficiëntie, waarbij Spaan opmerkte:

“Het gebruik van Libellula is erg gemakkelijk en onze ingenieurs hebben hier veel ervaring in opgedaan. Met het gebruik van Libellula zijn we in staat om snel en efficiënt te werken.”

De kracht van integratie

De vraag naar loonsnijden is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. In 2020 nam Spaan de nieuwe 8kw Durma lasersnijmachine met profielsnijapplicatie en Libellula.Tube in gebruik. Daarbij is opnieuw gekozen voor de software van Libellula. Recent is de software uitgebreid met de ordermanagementmodule.

“We deden nog veel handmatig werk en dat kostte ons enorm veel extra tijd. De Libellula Ordermanagement module automatiseert en vereenvoudigt de planning van productietaken, waardoor de tijd die nodig is voor handmatige invoer aanzienlijk wordt verminderd. Met deze module kunnen de engineers snel productieorders genereren, bewerken en prioriteren, wat leidt tot een soepeler en effectiever workflow beheer.”

Spaan B.V. beschikt nu over real-time inzicht in hun productieprocessen. Dit is van onschatbare waarde om hun lasersnijsoftware te optimaliseren en efficiënter te plannen.

AESC: De partner voor succes

Met de uitbreiding van Libellula Ordermanagement en de integratie van Libellula met de calculatiesoftware Calculate heeft Spaan hun gehele proces van tekenen tot calculatie geautomatiseerd. Dit heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor hun plaatwerkproductie. Nick Spaan, CEO van Spaan B.V., erkende de waardevolle rol van AESC.

“AESC heeft ons geholpen om met behulp van de juiste software processen te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor onze productie is toegenomen.”

 

Klaar voor de toekomst

Kortom, de keuze van Spaan B.V. voor procesautomatisering en de implementatie van Libellula, in combinatie met Calculate en Ordermanagement, heeft geleid tot aanzienlijke voordelen zoals verbeterde efficiëntie, snellere kostenberekeningen en een geoptimaliseerd productiebeheer. Het stelt Spaan B.V. in staat om hun groei en innovatie voort te zetten en de concurrentiepositie in de markt te versterken. Dankzij slimme automatisering en een klantgerichte aanpak, blijft Spaan B.V. een voorbeeld van innovatie en vooruitstrevendheid in de maakindustrie.

Geïnteresseerd in de diensten van Spaan? Neem dan contact op met Spaan via info@spaanroden.nl.

 

Bekijk onze referenties

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl