ANSYS Discovery simulatie software

Er wordt steeds vaker onderzoek gedaan naar een betere verbinding tussen machinaal en simulatie. Door simulatieberekeningen te verminderen en gebruikerservaring te verbeteren kunnen engineers de software sneller en beter gebruiken. Dankzij 3D-simulatiesoftware die real-time werkt wordt productverbetering gemakkelijker en wordt time-to-market minimaal. Dit betekent naast gebruikersgemak voor engineers een voorsprong op de concurrentie.

Benut u de kansen die simulatie te bieden heeft voor uw organisatie?

ANSYS Discovery is de engineering simulatiesoftware die uw organisatie verder brengt.

 • NModelsimulatie in enkele seconden
 • NPrestatieveranderingen direct zichtbaar
 • NDirecte 3D-simulatie gekoppeld aan direct modeleren van geometrie
 • NProductverbetering door interactieve designverkenning
 • NGeometrie manipulatie
 • NTesten van verschillende materialen
 • NSnel testen van meerdere design variaties

Quick specs

Ansys Discovery beantwoordt snel en accuraat kritische design vragen vroeg in uw design proces. Verhoog uw productiviteit en prestaties door te voorkomen dat u lang moet wachten op simulatieresultaten. Met Discovery kunnen ingenieurs zich concentreren op innovatie en productprestaties.
 • NStructurele analyse
 • NTopologie optimalisatie
 • NDesign en geometrie modeleren
 • NFluid-Solid Thermal analyse
 • NTransfer naar Workbench, Mechanical, Fluent
 • NAssociativiteit met CAD
 • NFilters, schermen of geperforeerde platen Simulatie
 • NSteady-state en transiënte analyse
 • NModel Prep voor simulatie
 • NFluid analyse
 • NThermal analyse
 • NParameter studies

Structurele analyse

Ansys Discovery breekt de barrières die verhinderden dat een engineer gebruik kan maken van engineering-simulatie. Denk bijvoorbeeld aan de moeilijkheid van een constructie-analyse uit te voeren op gecompliceerde geometrie. In de Discovery verschijnen de resultaten van de simulatie direct zodra de belasting is vastgesteld. En omdat Discovery interactief is, kunt u in een paar seconden verschillende ontwerpideeën testen en krijgt u direct inzicht in de structurele prestaties van een ontwerp. Wanneer u een kandidaat hebt geselecteerd, maakt u gebruik van de beproefde Ansys solver-technologie om extra detail te bieden en een high-fidelity resultaat te berekenen voor meer vertrouwen.

Fluids analyse

Het vinden van zinvolle stoming informatie in een redelijke hoeveelheid tijd kan een uitdaging zijn. Discovery geeft niet alleen onschatbare feedback zodat u trends kunt begrijpen, maar ook mogelijkheden om bijna onmiddellijk op te lossen en te visualiseren. Wanneer u klaar bent voor meer detail en een hogere nauwkeurigheid, gebruikt u de Fluent solver binnen de Discovery omgeving zonder uw model of workflow te wijzigen.

Topologie optimalisatie

Ansys Discovery introduceert de allereerste interactieve topologie-optimalisatietool voor een generatief ontwerp. Evalueer eenvoudig een breed spectrum aan productgedrag en ontdek optimale ontwerpoplossingen in recordtijd. Topologie-optimalisatiemogelijkheden houden rekening met productiebeperkingen en kunnen worden toegepast op meerdere fysica, inclusief modale en structurele simulaties.

Thermische analyse

Met Discovery kunt u meer tijd besteden aan het verkennen van vragen en antwoorden en minder tijd aan het onderhandelen over traditionele simulatieverwerkingsstappen. Het biedt real-time gegevens over de temperatuurverdeling terwijl u 3-D modelwijzigingen doorvoert, of invoerkarakteristieken zoals warmtestroom en materiaaltype wijzigt. Het belangrijkste is dat u met Discovery uw ideeën in real-time kunt testen om uw ontwerpdoelen in een fractie van de tijd te bereiken.

Geometrie Modellering

Het creëren en bewerken van geometrie is beschikbaar binnen alle onderdelen van de Discovery-workflow, aangezien dit cruciaal is voor het ontwerpverkenningsproces. Bewerk de vorm van uw model terwijl u de resultaten bekijkt en bekijk de simulatie-update direct. Maak gebruik van native CAD-modellen uit een breed scala aan bronnen en werk de simulaties bij met nieuwe versies wanneer er wijzigingen zijn.

Modale analyse

De directe engineering-feedback van Discovery strekt zich uit tot zelfs complexe modale analyses. U kunt snel de verschillende modi van de trillingen observeren en een snel inzicht krijgen in de probleemfrequenties. Met de snelle, directe geometriebewerking van SpaceClaim kunt u aanpassingen maken aan uw model en direct de impact zien. Het simulatiegeleide ontwerp van Discovery versnelt uw productontwikkeling, helpt vertragingen te voorkomen en zorgt ervoor dat u de best mogelijke producten ontwerpt.

Geometrie Modellering

Het creëren en bewerken van geometrie is beschikbaar binnen alle onderdelen van de Discovery-workflow, aangezien dit cruciaal is voor het ontwerpverkenningsproces. Bewerk de vorm van uw model terwijl u de resultaten bekijkt en bekijk de simulatie-update direct. Maak gebruik van native CAD-modellen uit een breed scala aan bronnen en werk de simulaties bij met nieuwe versies wanneer er wijzigingen zijn.

Parameter Studies

Deze ontwerppuntstudies, ook wel bekend als parameter sweeps, creëren Pareto data in Discovery waarmee u een groot aantal ontwerpmogelijkheden kunt verkennen door meerdere geometrische of simulatieparameters op een geautomatiseerde manier te variëren. Het opzetten van een studie is eenvoudig. U kunt meerdere geometrische- of natuurkundige invoerparameters kiezen om tegelijkertijd te evalueren. Omdat de creatie van de geometrie en de resulterende simulatie geautomatiseerd zijn, kunt u met deze mogelijkheid snel nieuwe ideeën uitproberen, resultaten behalen en trends en afwegingen tussen ontwerpdoelen beter begrijpen.

NEEM NU CONTACT OP MET AESC

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

  Ik ontvang graag een:*

  Bekijk onze referenties

  Neem contact met ons op

  HelpDesk

  073-6894873

  Mail ons

  support@aesc.nl