Klantervaring: Freddy Holwerda, Almetaal

Lees hier alles over de ervaring van Freddy Holwerda met SpaceClaim, Calculate en Libellula!

“Onze productiesnelheid is verhoogd en de fouten verminderde drastisch”

Je bedrijf naar een hoger niveau brengen door middel van software automatisering. Zonder de kernwaarden en identiteit van je bedrijf te verliezen. Dat is de visie van Freddy Holwerda. Hij is sinds mei 2022 de eigenaar van Almetaal. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in geperforeerd metaal, strekmetaal en metaalgaas. Almetaal zit midden in een transformatietraject. Freddy heeft grootse plannen.

almetaal metaalbedrijjf

De reis naar verandering

Freddy begrijpt dat de weg naar transformatie een investering in technologie en procesautomatisering vereist. Om dit te realiseren, nam hij contact op met AESC. Het bedrijf  staat bekend  om zijn vooruitstrevende en geavanceerde softwareoplossingen.

De samenwerking tussen Almetaal en AESC begon tijdens een fabrieksbezoek aan Durma. Hier gaf Devy van Dinteren, mede-eigenaar van AESC, een overtuigende presentatie over software automatisering. Freddy investeerde daarna in drie kernsoftwareprogramma’s: Libellula voor het nesten en aansturen van zijn Durma-laser, Calculate voor het calculeren van projecten en SpaceClaim voor het 3D tekenen.

durma laser almetaal

De impact van AESC’s software

De impact van de nieuwe software is  onmiddellijk merkbaar. Met de integratie van de nieuwe software ervaart Almetaal een gestroomlijnde workflow, een verlaging van het foutpercentage en een verbetering van de efficiëntie.

Freddy zegt hierover: “De softwareoplossingen van AESC hebben een enorme impact op onze operaties. De productiesnelheid is verhoogd en de fouten verminderde  drastisch . Het gebruiksgemak van de software maakt het ook voor ons team mogelijk om te leren en zich aan te passen aan nieuwe processen.”

support is altijd beschikbaar

AESC levert niet alleen softwareoplossingen , maar biedt Almetaal ook  ondersteuning . Het team bij AESC is altijd beschikbaar om te helpen, vragen te beantwoorden en training te geven.

“We werken met heel veel plezier  samen met Almetaal. Het is gaaf om te zien hoe zij door onze softwareoplossingen hun productieprocessen optimaliseerde. Het succes van Almetaal is ons succes. De vooruitstrevendheid van Freddy draagt hieraan enorm bij”, vertelt Devy enthousiast.

toekomstige plannen en samenwerking

De samenwerking tussen Almetaal en AESC eindigt  hier niet. Met de positieve ervaringen van de huidige software en samenwerking is Almetaal van plan om hun technologische portfolio uit te breiden. Ze gaan meer gebruikmaken van de producten en services van AESC.

Freddy concludeert: “We zijn enorm tevreden met de softwareoplossingen en de service die AESC levert. We kijken uit naar een voortzetting van deze succesvolle samenwerking. Én naar verdere groei met behulp van AESC’s innovatieve oplossingen. We bevelen hun producten zonder aarzeling  aan bij  bedrijven die hun processen willen automatiseren en hun productie willen optimaliseren.”

De samenwerking tussen Almetaal en AESC belicht de kracht van softwareautomatisering en hoe het bijdraagt aan de groei en transformatie van een bedrijf. Met de hulp van AESC’s producten is Almetaal goed op weg om Freddy’s visie waar te maken. En Almetaal op de kaart te zetten als een toonaangevend bedrijf in hun industrie.

Bekijk onze referenties