Klantervaring: Guido Wensink, Ter Horst Metaaltechniek

Lees hier alles over de ervaring van Guido Wensink over het automatiseren van het productieproces!

Ter Horst Metaaltechniek

Maximale productie met een minimale bezetting: Het succes van Ter Horst Metaaltechniek

Toen Guido Wensink de kans kreeg om de metaalbewerking binnen de Ter Horst Groep opnieuw te definiëren, wist hij dat automatisering en software cruciaal zouden zijn om zijn plannen te realiseren. In een tijd waarin geschoolde werknemers steeds schaarser worden, was de enige optie voor Wensink om met zo min mogelijk mensen te beginnen, door slim gebruik te maken van software en automatisering. Dat is waar AESC en Tuwi in beeld kwamen.

Eén aanspreekpunt voor alle behoeften

Bij het zoeken naar leveranciers voor de automatisering, was één van Wensink’s belangrijkste voorwaarden dat er één aanspreekpunt zou zijn voor al hun behoeften. Tuwi, een machineleverancier uit Winterswijk, voldeed aan die eis. Daarnaast bood Tuwi in samenwerking met AESC een reeks van efficiënte software-oplossingen aan die de efficiëntie van het productieproces verhogen en tegelijkertijd groeikansen bieden voor Ter Horst Metaaltechniek.

De impact van Calculate, Libellula en AutoPOL

Drie softwareproducten van AESC hebben een flinke bijdrage geleverd in het optimaliseren van het productieproces van Ter Horst Metaaltechniek: Calculate, Libellula en AutoPOL. Met Calculate kunnen ze snelle en nauwkeurige berekeningen uitvoeren voor hun projecten, waardoor ze optimale resultaten kunnen bereiken met minimale verspilling. Libellula biedt geavanceerde nesting oplossingen voor het aansturen van hun lasers, en AutoPOL zorgt voor de vereiste maakbaarheidscontroles en maakt een efficiënte bediening van hun kantbanken mogelijk. Deze combinatie van software heeft niet alleen bijgedragen aan de verhoging van de efficiëntie, maar heeft ook het risico op fouten aanzienlijk verminderd.

SpaceClaim en Calculate

Hoe automatisering de flexibiliteit en nauwkeurigheid verbeterde

De combinatie van Tuwi’s hardware en AESC’s software stelt Ter Horst Metaaltechniek in staat om snel te reageren op klantverzoeken, terwijl de nauwkeurigheid en kwaliteit van hun werk gewaarborgd blijven. Dit vermogen tot flexibiliteit en nauwkeurigheid heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntiewinsten. Zoals Wensink aangaf:

“Wat we voorheen sneden in een tweeploegendienst met twee CO2-lasers, produceren wij met ons geautomatiseerde snijsysteem nu in een dagdienst.”

Groeiambities ondanks personeelsschaarste

In het licht van de groei en de voortdurende behoefte aan efficiëntie, heeft Ter Horst Metaaltechniek verdere plannen voor uitbreiding, ondanks de huidige marktinstabiliteit. Ook hier zal automatisering een cruciale rol spelen, wat onderstreept hoe belangrijk de samenwerking met AESC en Tuwi is voor hun voortdurende succes.

Het verhaal van Ter Horst Metaaltechniek illustreert de kracht van geavanceerde software en automatisering in de moderne productie-industrie. Met de hulp van AESC’s software-oplossingen en de ondersteuning van Tuwi, heeft Ter Horst Metaaltechniek bewezen dat zelfs in een tijd van arbeidsschaarste, productie-efficiëntie en groei niet alleen mogelijk zijn, maar ook kunnen worden versneld.

Benieuwd wat AESC voor jouw metaalbedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze referenties

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl