Klantervaring: Niels Mattheeuwse, Zantech

Lees hier alles over de ervaring van Niels Mattheeuwse over het gebruik van Calculate en SpaceClaim!

Logo Zantech

Zantech en AESC: een innovatieve oplossing voor personeelstekorten

Het verhaal van Zantech: een innovatief familiebedrijf

Zantech, opgericht in 1985, is een familiebedrijf in de metaalbewerking met een indrukwekkend machinepark. Met een moderne productiehal van 13.500 m² en een breed scala aan geavanceerde machines, waaronder vlakbed lasers, buislasers en 2D & 3D lasersnijders, biedt Zantech hoogwaardige producten aan diverse sectoren. Van grote constructiebalken en onderdelen voor vrachtwagens tot een designlamp die in de kamer staat. Innovatie staat centraal bij Zantech; het bedrijf streeft ernaar om altijd de nieuwste technologieën en technieken toe te passen in hun productieprocessen. Zantech werkt onder andere samen met de Zwitserse leverancier Bystronic om de nieuwste lasersnijmachines en bijbehorende automatiseringen te implementeren. Zantech maakt ook gebruik van automatiseringen achter hun vlakbed lasers met verschillende sorteersystemen. Met behulp van magneet en vacuüm grippers worden de producten na het snijproces uit de platen genomen.

Zantech Bystronic

De zoektocht naar geavanceerde calculatiesoftware

In een constante zoektocht naar optimalisatie van hun productieprocessen zag Zantech de noodzaak in van een geavanceerd en gebruiksvriendelijk calculatiesysteem. De complexiteit van hun productie, met uiteenlopende machines en technologieën, vroeg om een efficiënte oplossing om prijsberekeningen snel en nauwkeurig te kunnen maken en gemakkelijk wijzigingen in STEP-bestanden van klanten te kunnen maken. Automatisering is cruciaal voor Zantech om hun hoge kwaliteitsstandaarden te handhaven en de doorlooptijden te verkorten. De samenwerking met Bystronic benadrukt hun inzet voor geavanceerde technologie en innovatie in hun productielijnen.

Hoe Zantech omgaat met personeelstekorten

De metaalindustrie kampt met personeelstekorten. Het aantal technisch geschoold personeel wordt steeds kleiner. Niels Mattheeuwse, werkvoorbereider bij Zantech, legt uit:

In de afgelopen 7 jaar dat ik hier werk zijn er een aantal mensen met pensioen gegaan, dan merk je dat er een hoop kennis verloren gaat en tegenwoordig willen mensen allemaal heel graag verder studeren. Het vinden van gekwalificeerde medewerkers wordt steeds moeilijker. Dit tekort maakt het noodzakelijk om te automatiseren.”

Door geavanceerde automatiseringsoplossingen te implementeren, kan Zantech de productiviteit hoog houden en de afhankelijkheid van schaarse technische arbeidskrachten verminderen.

“Automatisering helpt ons om de efficiëntie te verhogen en de werkdruk voor ons personeel te verlichten, zodat we toch kunnen blijven groeien en innoveren.” Aldus Niels.

Automatisering is dus cruciaal om de uitdagingen van de huidige markt het hoofd te bieden en de concurrentie voor te blijven.

AESC’s oplossing: Calculate en SpaceClaim bij Zantech

AESC bood een oplossing in de vorm van de geavanceerde calculatiesoftware, Calculate. Na een uitgebreide testperiode waarin Zantech verschillende pilotversies probeerde, bleek AESC de ideale partner te zijn. Niels benadrukt:

“Het contact met Dirk van Zwieten was vanaf het begin goed. De software was gebruiksvriendelijk en eenvoudig toepasbaar voor mij en mijn collega’s. Na een testfase hebben we besloten om de software te implementeren.”

De kracht van de AESC-oplossing ligt in de combinatie van Calculate met SpaceClaim, wat Zantech in staat stelt om snel en efficiënt te werken.

“Voorheen deden we alles handmatig, wat veel tijd kostte. Nu kunnen we met een paar drukken op de knop zien welke onderdelen in een samenstelling zitten. SpaceClaim maakt het eenvoudig om wijzigingen aan te brengen, wat het hele proces aanzienlijk versnelt. Met SolidWorks ben je daar toch iets langer mee bezig” aldus Niels.

Zantech frame
Buislaser

De ervaringen van Zantech met Calculate en SpaceClaim

De implementatie van de AESC-software heeft voor Zantech aanzienlijke voordelen opgeleverd.

“Ik kan door middel van Calculate snel inzicht krijgen in de materiaalhoeveelheden en de nodige lengtes, wat de doorlooptijd van offerteaanvragen aanzienlijk verkort. Als de klant een wijziging wil toepassen in hun onderdelen kunnen wij deze wijziging in SpaceClaim snel doorvoeren en deze wordt dan ook direct meegenomen in Calculate, wat ons veel tijd bespaart.” aldus Niels.

Daarnaast prijst Niels de support en de samenwerking met AESC:

“Er wordt naar je geluisterd binnen AESC. Korte lijnen en goede hulp zijn voor ons heel belangrijk. Wanneer wij suggesties hadden voor verbeteringen, werd hier snel op gereageerd en vaak ook geïmplementeerd. Dat vind ik echt heel prettig.”

Zantech Buislaser

De toekomst van Zantech met AESC: Innovatie en Efficiëntie

Dankzij de samenwerking met AESC heeft Zantech niet alleen de efficiëntie van hun calculatie- en productieprocessen kunnen verhogen, maar ook hun positie in de markt kunnen versterken. Niels Mattheeuwse concludeert:

“Innovatie en doorontwikkeling in de techniek zijn essentieel. De investering in de software van AESC heeft ons veel tijd en kosten bespaard. Voor andere metaalbedrijven zou ik zeker adviseren om te blijven innoveren en automatiseren. AESC is een fijne partner om mee te werken, met korte lijnen en veel technische kennis.”

Bij Zantech blijven ze vooruitkijken en innoveren, met de steun van betrouwbare partners, zoals Bystronic, Adige, Mazak, LVD en AESC die helpen om hun ambities waar te maken en de uitdagingen van de markt aan te gaan.

Benieuwd wat AESC voor jouw metaalbedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze referenties

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl