Sterkteberekening programma

Een sterkteberekening programma is een bepaald soort software dat wordt gebruikt om de sterkte, stabiliteit en duurzaamheid van structuren en materialen te analyseren en te berekenen. Ze helpen om te bepalen of een ontwerp voldoet aan de vereiste specificaties en veiligheidsnormen.

Sterkteberekening software voor staal of metaal maakt gebruik van numerieke methoden zoals eindige elementen analyse (FEA) om complexe berekeningen uit te voeren. Dit alles is mogelijk met software van ANSYS. Hierin kun je verschillende CAD-modellen importeren en de sterkte berekenen. Wil je software meteen uitproberen? Klik dan op de onderstaande button:

Sterkteberekening programma

Wat is een sterkteberekening?

Een sterkteberekening is een technische analyse die wordt gebruikt om te bepalen of een structuur of component bestand is tegen de krachten en belastingen waaraan het tijdens gebruik wordt blootgesteld. Het doel van deze berekening is om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Deze berekeningen omvatten het evalueren van verschillende soorten belastingen, zoals trek-, druk-, buig-, torsie- en schuifkrachten.

Het resultaat van een sterkteberekening helpt bij het nemen van beslissingen over materiaalkeuze, afmetingen en vorm van onderdelen. Daarnaast kunnen daardoor eventuele noodzakelijke verstevigingen of modificaties aan het ontwerp om de veiligheid te vergroten worden toegepast.

Voor het uitvoeren van een sterkteberekening worden diverse methodes gebruikt. Een van deze methodes is een FEM analyse.

Waarom een sterkteberekening uitvoeren?

Het uitvoeren van een sterkteberekening is enorm belangrijk in diverse sectoren. Een sterkteberekening in metaal of plaatwerk is cruciaal om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen om dit te doen.

Daarnaast is het ook een manier om het materiaalgebruik te optimaliseren. Door nauwkeurige sterkteberekeningen kunnen ingenieurs de dikte en de afmetingen van metaal en plaatwerk optimaliseren, wat helpt om materiaal te besparen zonder de prestaties te beïnvloeden. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en efficiënter gebruik van materialen.

In de productie van metaal- en plaatwerkcomponenten is het belangrijk om te verzekeren dat elk stuk consistent presteert. Sterkteberekeningen helpen om de kwaliteitsnormen te handhaven en afwijkingen die tijdens de productie kunnen optreden te minimaliseren.

Welke sterkteberekening software kan je gebruiken?

Bij AESC bieden we software aan die je hierbij kan helpen. De simulatie software van ANSYS, genaamd ANSYS Discovery, is goed te gebruiken om berekeningen uit te voeren.

Het is een veelzijdige simulatiesoftware die wordt gebruikt voor het snel en effectief modelleren en analyseren van verschillende fysieke scenario’s, inclusief structurele sterkte. De software biedt krachtige tools voor het simuleren van mechanische belastingen en deformaties om de structurele integriteit van ontwerpen te evalueren.

Via AESC kun je eenvoudig een gratis proefversie aanvragen van de software. Hierdoor kun je ermee testen en kijken of het relevant is voor jouw toepassing!

Meer weten over sterkteberekeningen of onze software?

Wil je meer weten over een sterkteberekening of over onze software die je hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder! Naast ANSYS Discovery kun je ook bij ons terecht voor ANSYS SpaceClaim.

Bekijk onze referenties

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl