Nieuwe functies en verbeteringen in KeyShot 10

KeyShot 11 pro doet meer dan doorgaan op de ingeslagen weg, want er worden innovatieve stappen vooruit gezet. KeyShot 11 biedt een aantal interessante nieuwe mogelijkheden:

3MF export voor 3d-printing

Het 3D Manufacturing Format (3MF) is een 3D printformaat dat ontwerpapplicaties in staat stelt om full-fidelity 3D-modellen naar een mix van andere applicaties, platforms, diensten en printers te sturen. De 3MF-specificatie stelt bedrijven in staat om zich te richten op innovatie, in plaats van op fundamentele compatibiliteitskwesties, en is ontworpen om de problemen in andere 3D-bestandsformaten te vermijden.

Details

Nieuwe export formaten

Smart Export is een verzameling exportfuncties die gebruik maakt van extra subfuncties, zoals UV Unwrapping en Baking om een asset in KeyShot voor te bereiden voor gebruik in AR, Mobile en 3D Print workflows. De Smart Export in KeyShot 10 ondersteunt met name USD, USDA, USDC, USDz, GLB, glTF en 3MF.

Solo Mode

Met de Solo Mode kunt u aan één of meer onderdelen afzonderlijk bewerken, zonder de hiërarchie van andere verborgen onderdelen te verstoren.

Hoe het werkt

Selecteer een onderdeel of onderdelen, klik met de rechtermuisknop en selecteer Solomodus of gebruik de sneltoets S met een geselecteerd onderdeel. Eenmaal actief, verschijnt er een blauw label bovenin de realtime aflezing “Solo Mode”. Dit laat u toe om onderdelen te isoleren en te verbergen/te tonen zonder dat u ze hoeft te vergrendelen.

Nieuwe animaties

Keyframe

Met de nieuwe Keyframe Animation kunt u uw geometriebeweging besturen met sequenties van keyframes voor een betere controle en complexere beelden. Voeg vanuit de Animation Timeline keyframes toe en pas ze precies aan waar u ze nodig heeft, of neem sequences van keyframes op om snel complexe animaties te creëren.

Hoe het werkt

Om een Keyframe-animatie te maken, klikt u met de rechtermuisknop op uw geometrie in de Scene Tree en kiest u Add Animation > Keyframe, of start u de Animation Wizard.

Sun & Sky Day Arc

Maakt het mogelijk om een Sun & Sky Environment-animatie te maken, waarbij de cyclus van een dag geanimeerd wordt.

Hoe het werkt

Om deze animatie te gebruiken, moet de achtergrond van uw omgeving op Sun & Sky worden gezet. Klik met de rechtermuisknop op de environment, navigeer naar Add Animation en selecteer Add Sun & Sky Day Arc. U heeft ook de mogelijkheid om deze animatie toe te voegen vanuit de Scene Tree. Klik met de rechtermuisknop op de environment in de Scene Tree, navigeer naar Add Animation en selecteer Sun & Sky Day Arc. Tot slot kunt u de optie vinden om een Sun & Sky Day Arc-animatie te maken vanuit de Animation Wizard.

Environment Rotation

Door gebruik te maken van een van de vele environments van KeyShot of een aangepaste HDRI, kan een nieuwe Environment Rotation Animation worden gemaakt om te manipuleren hoe het omgevingslicht over uw product beweegt.

Hoe het werkt

Deze animatie kan worden gemaakt vanuit de environment lijst en de Scene Tree, door met de rechtermuisknop op de environment te klikken, te navigeren naar Add Animation en Environment Rotation te selecteren. U kunt deze animatie ook vinden in de Animation Wizard.

Stel vanuit de Animation Properties de gewenste rotatiehoek in graden in.

Camera Twist

Met de toevoeging van deze camera-animatie kun je nu de Twist-cameraparameter animeren.

Hoe het werkt

Deze animatie kan worden gemaakt vanuit een bestaande camera door met de rechtermuisknop te klikken vanuit de cameralijst, te navigeren naar Add Animation en Twist te selecteren. Klik vanuit de Scene Tree met de rechtermuisknop op de gewenste camera, navigeer naar Add Animation en kies Twist. U kunt deze animatie ook vinden in de Animation Wizard.

Stel vanuit de Animation Properties de gewenste rotatiehoek in graden in.

Light Gizmos

Nieuwe licht gizmo’s maken snelle, on-the-fly aanpassingen mogelijk van fysieke lichten in de Real-time View en Geometry View met gizmo’s voor Spotlights, IES Lights en Point Lights, die nu ook via het bewerkingsmenu kunnen worden toegevoegd.

Details

Firefly Filter

Hoe het werkt

In de Image tab, in het uitklapmenu Denoise, vindt u het Firefly-filter. Als Denoise is aangevinkt, kunt u de schuifregelaar van het Firefly-filter aanpassen om eventuele artefacten te verwijderen.

KeyShot 10 naar KeyShot 11

Ondertussen is KeyShot 11 al een feit! Met nieuwe functies en verbeteringen in reeds bestaande functies.

Bekijk onze KeyShot 11 pagina voor meer informatie over de nieuwste versie van KeyShot.

Licentie kopen?

Als centrale reseller in de Benelux voor KeyShot producten kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij helpen u om uw wensen te vervullen, en denken graag met u mee. Wanneer gewenst, kunnen we u ook een online demonstratie geven. Hier kunt u telefonisch contact voor opnemen.

Licentie upgraden?

Heeft u al een oudere versie van KeyShot, zonder een Annual Maintenance Subscription? Dan kunt u een Upgrade doen, om gebruik te maken van de nieuwste features in deze release. Neem gerust contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Vragen over KeyShot?

Sander helpt je graag verder.

Sander

Sander

Sales Engineer

Bekijk onze referenties