code voor het verifieren van de website in google search console

Op zoek naar een 3D tekenprogramma? En ergens iets over SpaceClaim gehoord? Logisch dat je op onderzoek uit gaat. Het is belangrijk dat je weet wat je met een programma kunt, voordat je deze aanschaft. Dat begrijpen wij en we willen je daar graag bij helpen.

Wij leggen je in deze blog uit wat SpaceClaim is,  wat de mogelijkheden zijn en welke bestandsoorten je ermee kunt importeren en exporteren.

Ook bieden we je onderaan de pagina de mogelijkheid om een proefversie aan te schaffen. Zo kun je direct kosteloos testen of dit programma voldoet aan jouw wensen.

Wat is SpaceClaim?

SpaceClaim brengt 3D direct modeling naar de desktop van engineers en zorgt ervoor dat engineers snel en eenvoudig in 3D kunnen werken.

Het is een voordelige, snelle en betrouwbare optie voor iedereen die iets met 3D wil doen. Ongeacht je ervaring. 

Benieuwd hoe de interface eruit ziet? Bekijk dan deze video:

Bron: YouTube AESC 3D CAD/CAM

Wat zijn de mogelijkheden met SpaceClaim?

Hieronder lichten wij in het kort toe wat de mogelijkheden zijn met SpaceClaim. Voor een uitgebreidere toelichting verwijzen we je naar de overzichtspagina van SpaceClaim’s mogelijkheden

CAD-bestanden importeren, bewerken en exporteren

SpaceClaim kan vrijwel alle CAD-bestanden importeren, bewerken en exporteren alsof het een ‘eigen’ bestand is. Verderop in deze blog laten we je zien welke bestanden je kunt importeren en exporteren.

Wijzigingen aan eigen modellen (of modellen van anderen) kunnen direct worden gemaakt. Handig als je met meerdere programma’s werkt!

Snel en gemakkelijk geometrie creëren

Werk jij in de 3D-wereld, maar ben je geen expert op het gebied van traditionele feature-based CAD-systemen? Dan is SpaceClaim een perfect alternatief voor ingewikkelde programma’s.

Of je nu designer, engineer, producent of simulatie expert bent: SpaceClaim maakt snelle geometriecreatie beschikbaar voor iedereen.

Model reparatie

Je wilt natuurlijk altijd schone geometrie. In SpaceClaim zitten automatische reparatiefuncties. Hierdoor kun je gaten, corrupte en missende vlakken gemakkelijk vinden en repareren.

STL bewerking

De intuïtieve interface maakt het mogelijk om STL modellen voor 3D printen te creëren, bewerken en optimaliseren. De STL opschoon tools zorgen dat reverse engineering workflows van STL naar CAD gestroomlijnder en sneller worden.

Welke CAD-bestanden kan SpaceClaim importeren?

In totaal kun je 31 verschillende bestandsoorten importeren. Wil je direct checken of jouw bestanden te importeren zijn? Bekijk de lijst hieronder.

ACIS
Acrobat 3D, 2D PDF
AMF
AutoCAD
CATIA
Creo Elements/Direct Modeling (CoCreate)
Design Modeler
ECAD IDF

IGES
Image Files
Inventor
JT Open
Keyshot
NX
Parasolid
Point curve text

Microsoft PowerPoint
POV-Ray
Pro/ENGINEER
Rhino
RS Components
SketchUp
SolidEdge
SolidWorks

STEP
STL
VDA-FS
Video files
Wavefront
XAML
XPS

Welke bestanden kan SpaceClaim exporteren?

In totaal kun je met SpaceClaim 29 verschillende bestandsoorten exporteren. Hieronder staan ze allemaal weergegeven.

ACIS
Acrobat PDF 3D en 2D
AMF
AutoCAD
CATIA
Excel
ECAD IDF
IGES

Image files
Inventor
JT Open
Keyshot
NX
Parasolid
Point curve text

POV-Ray
Microsoft PowerPoint
Pro/ENGINEER
Rhino
SketchUp
SolidWorks
STEP

STL
VDA-FS
VRML
Video files
Wavefront
XAML
XPS

Gratis proefversie SpaceClaim

Wil jij proberen of SpaceClaim bij jou past? Wij bieden je een gratis proefversie aan. De proefversie is 30 dagen geldig en geheel vrijblijvend. Neem de tijd om te kijken hoe het programma je bevalt.

Bekijk onze SpaceClaim tutorials zodat je direct aan de slag kunt.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen voor ons? Neem gerust contact op met het AESC-team. Wij staan voor je klaar!