Klantervaring: Andor Klomp, AK Innovations

Ontdek hoe Andor Klomp, een pionier in het gebruik van geavanceerde visualisatietechnologieën, de kracht van KeyShot heeft benut om concepten van producten te presenteren.

ALES Metaaltechniek

Indrukwekkende visualisaties DIE het PRODUCT VERKOPEN VOORDAT HET ONTWIKKELD IS

 

Ongeveer een decennium geleden, terwijl Andor nog werkzaam was bij Eskens Process Solutions, ontdekte hij het potentieel van KeyShot. Zijn doel was om productvisualisaties te gebruiken om klanten al vroeg in het verkoopproces een realistisch beeld te geven van het eindproduct. Hij startte met een proefversie van KeyShot en raakte direct enthousiast over de mogelijkheden die KeyShot te bieden heeft.

Andor benadrukt de gebruiksvriendelijkheid en renderkwaliteit van KeyShot:

“KeyShot is heel gebruiksvriendelijk waardoor zelfs beginners snel indrukwekkende resultaten kunnen behalen, terwijl er ook genoeg complexiteit is om nieuwe dingen te blijven leren. De logica van het programma is heel goed en je bereikt in een korte tijd hele mooie resultaten. Binnen een half uurtje heb ik al topresultaten te pakken. Ik ben bekend met andere tools maar daar kost het veel meer tijd om tot het resultaat te komen en de kwaliteit is minder dan bij KeyShot.”

GT2 Intake
Citroen C3

Visualisatie als verkoopversneller

 

Met zijn onderneming, AK Innovations, heeft Andor Klomp KeyShot ingezet voor een breed scala aan projecten, van muurverf kleurtesters voor Gamma tot cosmetica visuals en automotive projecten. Met KeyShot weet Andor zijn eigen stijl te creëren met onder andere belichting en achtergronden.

Bekijk een reeks aan projecten waarbij AK Innovations gebruik heeft gemaakt van KeyShot.

“Na het tekenen van een digitaal product maak ik er een mooie render van. Je ziet dat mensen kopen met hun ogen. Als je dan een concept hebt neergezet met een mooie visualisatie erbij wordt het product levensecht en dat maakt het makkelijker om een product te verkopen. Door het sterk te visualiseren weet iedereen meteen waar je het over hebt.” Zegt Andor Klomp.

YarisGR

Het belang van krachtige visualisaties

Andor gebruikt KeyShot voor elk project, ongeacht de noodzaak, omdat het de mogelijkheid biedt om zich te onderscheiden met hoogwaardige visuals. Hij benadrukt dat PDF tekeningen en traditionele technische tekeningen minder aanspreken.

“De visualisaties van KeyShot geven een duidelijk en tastbaar beeld van wat klanten kunnen verwachten. Dit helpt niet alleen bij het verkopen van een product door het visueel aantrekkelijker te maken, maar ook bij het nauwkeurig managen van klantverwachtingen.” Zegt Andor.

 

Een bijzonder project dat Andor heeft uitgelicht betreft zijn werk voor Maturo Competition Cars, waarvoor hij indrukwekkende visuals creëerde van gemoderniseerde versies van de Lancia Delta Integrale.

“We begonnen met een kleine 2000 tekeningen die we met KeyShot gevisualiseerd hebben. Voordat we deze auto’s gingen maken hadden we al een digital twin in 3D staan. Daardoor kon je goed de samenhang zien tussen de verschillende onderdelen die gemaakt zijn. Doordat alles 3D is kun je goed zien hoe alle onderdelen samenkomen en zie je wat het geheel bij elkaar doet.” Zegt Andor Klomp.

LDI
Maturo LDI Stradale

De auto’s worden nu per klant naar hun specificaties gemaakt, met de visuals krijgt de eindklant een ervaring alsof deze bij de dealer komt.

“Het zijn veel internationale klanten en zij krijgen een gedetailleerd en realistisch beeld van hun aangepaste voertuigen, zelfs zonder zelf fysiek aanwezig te zijn. Dat is een hele positieve ervaring voor hen.” Zegt Andor Klomp.

TopGear UK heeft een mooi artikel geplaatst over de Lancia Delta Integrale waarin de KeyShot visuals gebruikt werden.

 

Maturo Stradale

De toekomst van productpresentatie

Andor Klomp’s ervaringen met KeyShot illustreren de krachtige impact die geavanceerde rendering en visualisatie kunnen hebben op productontwerp en -verkoop. Door gebruik te maken van deze technologieën kunnen bedrijven hun producten op een meer meeslepende en overtuigende manier presenteren. Wil je het visualiseren van jouw producten uitbesteden? Kijk op https://www.ak-innovations.nl/

AESC is dé KeyShot distributeur in Nederland. Wil je zelf aan de slag met KeyShot? Probeer KeyShot gratis 14 dagen uit met een proefversie. Naast het leveren van de software verzorgen wij ook KeyShot trainingen. Wil je graag meer weten over AESC of wil je KeyShot kopen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze referenties

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl