KeyShotVR: nieuwste versie en mogelijkheden

PUBLISH DATE

February 08, 2023

POST AUTHOR

Sinds vorig jaar is er een nieuwe versie van KeyVR met verschillende nieuwe mogelijkheden, opties en verbeteringen. In deze KeyVR update zijn nieuwe tools beschikbaar en diverse nieuwe functionaliteiten voor het creëren van een interactieve productervaring.

Hieronder staat een video van KeyShotVR die deze nieuwe mogelijkheden en functies toelicht:

KeyVR Connect

In de nieuwste versie van KeyVR zit een nieuwe functionaliteit genaamd KeyVR Connect. Deze functie maakt real-time samenwerken tussen verschillende gebruikers mogelijk. Deel je omgeving met je team en maak sneller beslissingen.

KeyVR Connect bevat dezelfde functies als KeyVR met opties om een sessie te hosten of eraan deel te nemen.

Nieuwe tools en interface mogelijkheden

Er zijn nieuwe tools en interface mogelijkheden in de nieuwste versie. Hieronder staat een opsomming van deze tools en mogelijkheden:

 • Augmented Reality – De nieuwe XR Mode die de omgeving van scène waarin je werkt vervangt door real-time camerabeelden.
 • Meetgereedschap – Met de nieuwe ‘Measure’ tool kun je objecten met meer precisie verplaatsen.
 • Vasthouden van voorwerpen – In de nieuwste versie kun je voorwerpen draaien in de ‘Precize’ of ‘Regular’ modus. Voorwerpen die worden vastgehouden in de modus ‘Move Object’ blijven nu in je hand terwijl je teleporteert, vliegt of van camera wisselt.
 • Scène-eenheden – Scène-eenheid selectie is nu beschikbaar voor metingen en snapping.
 • Teleporteer rotatie – Als je van de ene plek naar de andere teleporteert, kun je nu draaien door de lijn te verslepen.
 • Meerdere grondniveaus – Bepaal verschillende niveaus door plaatsing van de camera en blijf op één lijn met de grond wanneer je teleporteert in scènes met meerdere verdiepingen.
 • Avatar schalen – Schaal je avatar tussen 1/1000x en 20x van de werkelijke hoogte. Dit is handig om kleinere scènes in meer detail te inspecteren.

Controle en toegankelijkheid opties

In KeyVR zijn de volgende opties voor controle en toegankelijkheid:

 • Beperk de omgeving – Voortaan kun je de omgeving van de scène beperken. Hiermee voorkom je dat een VR-gebruiker per ongeluk ontsnapt uit de scène.
 • Muis ondersteuning – In de nieuwste versie wordt de muis ondersteunt als vervanger van de controller van de VR-headset. Hierdoor kun je de VR-ervaring op afstand besturen.
 • Verbeteringen in de controllers – Er zijn verschillende optimalisaties en verbeteringen doorgevoerd in de VR-controllers. Zo kunnen de trillingen in de controller voortaan worden in- of uitgeschakeld.
 • Aanpasbare resoluties – In deze versie beschik je over een reeks volledig aanpasbare grafische instellingen. Daarnaast zijn er voorinstellingen voor Ultra, High, Medium en Low.

Betere prestaties en nieuwe licenties

Er is grote vooruitgang geboekt op het gebied prestaties in de nieuwste versie:

 • Material Baking – Met de nieuwe ‘Material Baking’ verbetering is er een betere support voor een variatie aan materialen (zoals labels) en is de laadtijd een stuk sneller.
 • NVIDIA VRS ondersteuning – Ondersteuning voor NVIDIA Variable Rate Shading (VRS) technologie op ondersteunde GPU’s. Dit zorgt voor betere prestaties.
 • Geheugenoptimalisaties – Dankzij geheugenoptimalisaties kan KeyVR voortaan scènes met veel meer omgevingen laden dan voorheen.

Probeer de KeyVR trial vandaag nog!

KeyShotVR is de eenvoudigste manier om een scène in VR te bekijken. Binnen één click in KeyShot kan je de KeyVR ervaring al meemaken. Probeer het vandaag nog en vraag een gratis proefversie aan!

Naast het aanbieden van de software geven wij ook trainingen in KeyVR. Deze training duurt ongeveer een halve dag, waarin het programma van A tot Z wordt behandeld.

Wil je graag meer weten over KeyVR? Neem dan gerust contact op met AESC.

KeyshotVR