GRATIS TECHNISCH TEKENPROGRAMMA

Bent u op zoek naar een technisch tekenprogramma? Download SpaceClaim en ervaar de uitgebreide mogelijkheden. SpaceClaim is ’s werelds snelste CAD 3D tekenprogramma en modellering systeem. Met de software kunt u gemakkelijk vrijwel alle CAD-bestanden importeren en bewerken.

Vraag uw Trial aan


  Door u te registreren, gaat u akkoord met de Voorwaarden en de verwerking van uw persoonsgegevens met als doel het verstrekken van de event/asset en gerelateerde communicatie, zoals geregeld in deze Privacy Notice.

  ANSYS Spaceclaim technisch tekenprogramma

  ANSYS is marktleider op het gebied van simulatiesoftware ontwikkeling. ANSYS SpaceClaim is een technisch tekenprogramma waarmee u eenvoudig 3D CAD-modellen kan ontwerpen en aanpassen. Daarnaast is het importeren en aanpassen van bestaande modellen van derden kinderspel.

  Het tekenprogramma SpaceClaim is toepasbaar in de design en engineering industrie. Hierbij kan gedacht worden aan het creëren, ontwerpen en voorbereiden van CAD-bestanden voor de plaatwerk, werktuig- en machinebouw industrie.

  Functies van Spaceclaim

  De mogelijkheden van SpaceClaim zijn zo divers dat het als volwaardig CAD-pakket gezien kan worden. Met onderstaande features komt u niets tekort:

  STL Module

  ANSYS SpaceClaim Engineer is ’s werelds snelste en meest innovatieve 3D design software. ANSYS SpaceClaim brengt 3D direct modeling naar de desktop van engineers en zorgt ervoor dat analisten met gebruikersgemak en eenvoud kunnen werken in 3D.

  AESC is distributeur voor ANSYS SpaceClaim in de Benelux. ANSYS SpaceClaim heeft een lage prijsstelling en lage total cost-of-ownership. Met importmogelijkheden van bijna ieder CAD-bestand en het direct kunnen wijzigen daarvan heeft ANSYS SpaceClaim een sterke positie in de markt.

  Reverse engineering

  Makkelijke tools in SpaceClaim converteren uw gescande files, zoals STL bestanden, binnen no-time naar een CAD bestand.

  Daarnaast kunnen solid-modellen gecreëerd worden met de Skin Surface tool.

  CNC voorbereiding

  CAD, STEP, IGES en DXF bestanden zijn makkelijk te importeren. Zo kunt u eventuele fouten van leveranciers direct repareren voordat u met de productie start.

  Hierdoor wordt uw workflow verbeterd en verliest u geen tijd in uw productieproces.

  Makkelijk geometrie creëren

  U kunt makkelijk geometrische modellen creëren zonder dat u designer, engineer, producent of simulatie expert bent. De ingebouwde functies voorkomen geometrische problemen zoals niet aansluitende vlakken, gaten en andere ongewenste afwijkingen.

  Model reparaties

  CAD-programma’s zorgen regelmatig voor corrupte data output. Met de automatische reparatiefuncties van SpaceClaim spoort u makkelijk gaten, missende en corrupte vakken op. Zo beschikt u altijd over schone modellen.

  Analyses en simulaties

  Pas zelf makkelijk de geometrie van de producten aan. Analyseer simulaties en ontdek zo snel mogelijkheden nieuwe productinnovaties.

  Voordelen van Spaceclaim

  Zoals u hierboven heeft gelezen biedt SpaceClaim veel opties en voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

   

  • Geen tot minimale training nodig om de software te gebruiken
  • Makkelijk omzetten CAD naar STL bestanden voor 3D printen
  • Prepareer modellen voor 3D printen
  • Bewerken van bestanden van derden, alsof ze in Spaceclaim zijn opgebouwd.
  • Maak simulaties van ontworpen 3D modellen
  • Makkelijk toepassen van reverse engineering
  • Makkelijk converteren van 2D bestanden naar 3D bestanden
  • Reverse engineering in een handomdraai

  Spaceclaim en andere gratis tekenprogramma’s

  Uiteraard zijn er andere gratis tekenprogramma’s zoals FreeCAD, LibreCAD en Sketchup. Echter, het probleem is dat deze voornamelijk 2D-modellen ondersteunen. Daarnaast zijn de tekenprogramma’s niet zo gebruiksvriendelijk als Spaceclaim.

  Met Spaceclaim kunt u 80% van het werk verzetten met maar vier knoppen. Dit zijn de Pull, Move, Fill en Combine knoppen. Spaceclaim is een zeer gebruiksvriendelijke software en is te gebruiken zonder of met minimale training.

  Tekenprogramma gratis downloaden

  Wilt u het technische tekenprogramma Spaceclaim geheel vrijblijvend en gratis proberen? Download dan nu de gratis proefversie. Heeft u nog vragen over de software of de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan telefonisch contact met onze experts op via 073 689 4873 of mail naar info@aesc.nl.

  Vragen over SpaceClaim?

  Sander helpt u graag verder.

  Sander

  Sander

  Sales Engineer

  Bekijk onze referenties