3D tekenprogramma metaal

Een 3D tekenprogramma voor metaal is speciaal ontworpen om het ontwerpproces van metalen constructies en onderdelen te versnellen en efficiënter te maken. Om de concurrentie voor te blijven, is het belangrijk voor fabrikanten om het ontwikkelingsproces zoveel mogelijk te automatiseren. Een 3D tekenprogramma is hiervoor de ideale oplossing.

3D tekenprogramma’s voor metaal zijn essentiële hulpmiddelen geworden in de maakindustrie. Ze zijn een goede manier om nauwkeurige en gedetailleerde 3D-modellen van metalen componenten te maken. Hierdoor wordt het ontwerpproces efficiënter en kostenbesparend. Het gebruik van dit soort software leidt tot een hogere nauwkeurigheid, minder fouten in het ontwerp en een kortere productiecyclus.

Een goed voorbeeld van een 3D tekenprogramma voor metaal is SpaceClaim. Het CAD programma onderscheidt zich door zijn directe modelleringstechniek. Hiermee kunnen gebruikers 3D-modellen bewerken en creëren met eenvoudige en intuïtieve bewerkingen.

Wilt u het programma graag meteen uitproberen? Klik dan op de button hieronder:

Waarom een 3D tekenenprogramma voor metaal gebruiken?

Het gebruiken van een 3D tekenprogramma voor metaalbewerking heeft meerdere voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen in een opsomming:

 

  • Het zorgt voor een verbeterde communicatie: Het gebruik een 3D-tekeningen maakt het mogelijk om ontwerpen effectief te communiceren met verschillende partijen, zoals ingenieurs, fabrikanten en klanten. Hierdoor kunnen mogelijke misverstanden worden vermeden en wordt gegarandeerd dat alle betrokkenen dezelfde informatie hebben en op één lijn zitten.
  • Nauwkeurige ontwerpen: met behulp van een 3D-tekeningprogramma kunnen nauwkeurige ontwerpen worden gecreëerd die gemakkelijk reproduceerbaar zijn. Hierdoor wordt het risico op fouten en verspillingen geminimaliseerd.
  • Kostenbesparing: met 3D-tekeningen kunnen ontwerpers kosten voor fysieke prototypen verminderen. Ook optimaliseren ze ontwerpen voor fabricage, wat uiteindelijk zorgt voor lagere productiekosten.
  • Snellere doorlooptijd: het gebruik van een 3D-tekenprogramma versnelt het ontwerpproces, wat resulteert in snellere productlanceringen.

SpaceClaim 3D tekenprogramma voor metaalbewerking

Het programma SpaceClaim is een 3D-tekenprogramma voor metaalbewerking en mechanisch ontwerp. Het CAD programma is populair vanwege de manier waarop het 3D-modellen maakt, bewerkt en verandert, genaamd ‘directe modellering’. Het maakt het ontwerpproces sneller en gemakkelijker, zodat zowel beginners als ervaren ontwerpers het efficiënt kunnen gebruiken.

Daarnaast kan het programma naadloos samenwerken met andere CAD-software en ondersteunt verschillende bestandsindelingen, waardoor het gemakkelijk is om bestaande ontwerpen te importeren en te exporteren. Dit maakt SpaceClaim een goed 3D tekenprogramma voor de metaalindustrie.

SpaceClaim add-ons voor metaalbewerking

Een ander voordeel van het programma zijn de vele add-ons die het proces nog meer versnellen! Hieronder staat een lijst van alle add-ons:

Meer weten? Neem contact op met AESC

Wilt u graag meer weten over het 3D tekenprogramma voor metaal genaamd SpaceClaim? Of over de add-ons van het programma? Neem dan contact op met AESC, dan kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

Bekijk onze referenties