SpaceClaim tutorial: snel aan de slag met SpaceClaim

PUBLISH DATE

May 17, 2021

POST AUTHOR

SpaceClaim tutorial: aan de slag met SpaceClaim

SpaceClaim maakt de vertaalslag van idee naar ontwerp gemakkelijk. SpaceClaim is een 3D CAD-programma dat snelheid combineert met slagkracht. Dat heeft alles te maken met de manier waarop SpaceClaim werkt, namelijk zonder historie.

Of je nu zelf een model maakt of een ontwerp van anderen importeert: met SpaceClaim kun je alle kanten op. Maar hoe begin je en wat zijn de mogelijkheden? In deze SpaceClaim handleiding passeren de belangrijkste mogelijkheden de revue.

SpaceClaim handleiding: waar te beginnen?

Is SpaceClaim nieuw voor jou? Bekijk dan eerst onderstaande video met basisinstructies. Daarin wordt onder meer uitgelegd welke functionaliteiten SpaceClaim te bieden heeft, hoe je een werktekening maakt en hoe je een 3D-model bewerkt. Deze video vormt daarmee een goede basis. Bekijk voor verdere verdieping de navolgende SpaceClaim tutorials.

SpaceClaim tutorial: direct modeling

Direct modeling is kenmerkend voor SpaceClaim. De software kan met vrijwel alle CAD-bestanden uit de voeten en je kunt dus direct aan de slag. Historie speelt geen rol en dat biedt ontwerpvrijheid. Geen problemen omdat er met verschillende softwareprogramma’s gewerkt wordt, geen conflicterende bestandsversies. Wijzigingen worden direct doorgevoerd en dat maakt SpaceClaim ideaal voor direct modeling.

SpaceClaim tutorial: designs

Snelheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit: die combinatie maakt SpaceClaim populair bij designers. Design the way you think is daarbij het motto. Ofwel: geef je creativiteit de ruimte en ontwerp realtime. Met SpaceClaim werkt software voor jou en niet andersom. Volledige assemblies zijn snel gemaakt, inclusief 2D werktekeningen. Vrijwel alle native CAD-bestanden zijn geschikt voor SpaceClaim en dat maakt dit CAD-pakket tot dé oplossing voor design en engineering in werktuig- en machinebouw.

Tutorial: SpaceClaim sheet metal

Met SpaceClaim is maatwerk in plaatwerk verzekerd. SpaceClaim sheet metal zet bronbestanden, ongeacht de herkomst, om in een ontwerp waarmee je direct aan de slag kunt. Geometrische structuren kunnen eenvoudig exact naar wens worden gemaakt, inclusief automatische verbindingen en hoekcreaties. Bovendien geeft SpaceClaim sheet metal een melding als ergens in het ontwerp een probleem ontstaat. Het creëren van kwalitatieve 3D plaatdelen wordt zo heel eenvoudig. SpaceClaim is het 3D tekenprogramma voor metaal.

Tutorial: SpaceClaim reverse engineering

Met SpaceClaim reverse engineering kun je ieder model grondig analyseren. SpaceClaim reverse engineering betekent dat alle relevante data uit de 3D-scan wordt gehaald. Op basis daarvan worden complexe solids gegenereerd.

Vuile scans worden opgeschoond en CAD-data kan eenvoudig worden omgezet naar 2D-werktekening of 3D-model. SpaceClaim reverse engineering is ideaal voor onder meer prototyping en tooling creation. 

SpaceClaim handleiding: Calculate

SpaceClaim helpt je bij het maken van prijscalculaties. De geometrische elementen kunnen eenvoudig ontleed worden, zodat er onderscheid kan worden gemaakt tussen buizen, plaatmateriaal en andere elementen. SpaceClaim Calculate is geschikt voor zowel 2D- als 3D-tekeningen.

Aan de slag met SpaceClaim

Leren is doen. De beste manier om SpaceClaim te leren kennen is door er zelf mee aan de slag te gaan. Dat kan geheel vrijblijvend. Vraag een gratis proefversie aan en ervaar hoe SpaceClaim meerwaarde biedt en direct modeling makkelijk maakt.

Volg onze e-learning

Met de SpaceClaim tutorials in dit artikel kun je snel aan de slag met SpaceClaim. Wil je het maximale uit de software halen? Duik dan de diepte in met onze programma’s voor e-learning. Onze trainingsprogramma’s zijn digitaal beschikbaar en bestaan uit heldere instructies en oefenopdrachten. Deelnemers kunnen de stof in eigen tijd en op eigen tempo tot zich nemen. Wil je meer weten over inhoud en opzet van de basistraining SpaceClaim, bekijk dan onderstaande video.

Meer weten over SpaceClaim?

Is je interesse gewekt? Bekijk meer SpaceClaim video’s of volg ons op AESC YouTube. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op.