Handige tips en tricks voor KeyShot

PUBLISH DATE

September 19, 2022

POST AUTHOR

Benieuwd naar handige KeyShot rendering tips? In deze blog deelt AESC enkele tips en tricks over het renderprogramma KeyShot. Denk aan manieren over hoe je het programma beter leert te gebruiken en tips over hoe je een snellere render krijgt in KeyShot. Met deze tips zul je optimaal gebruik maken van de 3d rendering software!

Meer informatie over deze KeyShot tips? Neem dan contact op. Heb je KeyShot nog niet uitgeprobeerd? Klik dan op de onderstaande button voor een gratis proefversie.

Tip 1: Motion Blur

De term Motion Blur staat voor bewegingsonscherpte. Dit is het streepvormige effect dat je ziet bij het maken van een animatie of foto. Met de Motion Blur functie kun je een animatie of stilstaand beeld nog spectaculairder maken. Je kunt Motion Blur op verschillende manieren toepassen:

  • Op de beweging van de camera;
  • Op het model;
  • Op de omgeving.

Met één muisklik kun je animatie of stilstaand beeld er heel anders uitzien! Lees onze blog ‘KeyShot Motion Blur‘ voor meer informatie over dit effect.

Tip 2: Plugins

Wil je een model nog sneller in KeyShot importeren? Dan zijn plugins de oplossing. Deze plugins zijn beschikbaar voor verschillende CAD programma’s. De plugins breiden onder andere de functionaliteiten tussen KeyShot en 3D modeling applicaties uit. Kijk op onze KeyShot plugins pagina voor meer informatie.

Tip 3: Textuur

Om een nog betere render te krijgen in KeyShot is het toevoegen van textuur een goede optie. In de echte omgeving is een materiaal of object bijna nooit perfect. Door textuur toe te voegen, zal een object of materiaal nog realistischer lijken.

De textuur functie is te vinden in het Material paneel.

Tip 4: Zorg voor een snelle CPU of GPU

Met KeyShot kun je op drie verschillende manieren renderen. Door gebruik te maken van de CPU, de GPU of door beide te gebruiken. Door gebruik te maken van een goede grafische kaart en/of processor kun je het proces van renderen beduidend versnellen. Hierdoor kun je met KeyShot nog sneller renderen!

Tip 5: Volg een training

Het volgen van een training voor KeyShot is een goede manier om het programma nog beter te begrijpen. AESC biedt deze trainingen aan. Zo hebben wij een KeyShot basistraining en een geavanceerde training. Wil je meer weten over onze trainingen? Kijk dan op de KeyShot training pagina.

Tip 6: Bekijk de KeyShot Quick Tips playlist

KeyShot maker Luxion heeft op YouTube een handige playlist gemaakt met snelle tips over het gebruik van KeyShot.

Hieronder staat de video met handige tips:

Meer weten over KeyShot tips?

AESC is een gold reseller van KeyShot in Nederland en België. Wil je meer weten over KeyShot of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. We hebben ook nog andere blogs geschreven over KeyShot. Bekijk onze blog ‘KeyShot vs Blender

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl