Beeldvorming van producten in Virtual Reality, met KeyVR

PUBLISH DATE

October 02, 2019

POST AUTHOR

De nieuwste innovatie voor de Maak-industrie en Design-industrie is nu beschikbaar. Wilt u de best mogelijke impressie aan uw klanten of werkgevers presenteren? Virtual Reality biedt deze mogelijkheid. Toepasbaar op beurzen, fysieke winkels, concept presentaties, de mogelijkheden zijn eindeloos. Efficiënter dan dit kan niet.

Beeldvorming is een belangrijke factor in de Maak- en Designindustrie. Na het maken van een concept laat een designer het resultaat zien aan de opdrachtgever of klant, voor een groen licht dat het ontwerp in productie kan gaan. Voorheen waren de kosten hiervan erg hoog. Er werkt een fysiek concept gemaakt, vaak ook op werkelijke schaal. In vele industrieën is dit een prijzige drempel.

  • Een fysiek concept van een complete machine bestaat uit honderden, soms wel duizenden onderdelen, waar een zwaar prijskaartje aan hangt.
  • Een fysiek concept van een mooie trouwring is ongekend, maar voor klanten die KeyVR gebruiken, een normale zaak om de ring in Virtual Reality op te pakken, en interactief van alle aanzichten te bekijken.
  • Designer meubels worden vaak van materialen gemaakt die niet opnieuw gebruikt kunnen worden. Een fysiek concept van dure materialen zoals exotisch hout kan achteraf in de open haard gegooid worden. Weer een boom voor niks gekapt.
  • Kosten van materialen voor beeldvorming in Virtual Reality: €0.

Virtual Reality – de toekomst van Designers

De hype rond VR en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan, hebben oplossingen gecreëerd voor problemen waar men nog niet bewust van was. Veel klanten experimenteren met VR zonder het te betrekken bij hun besluitvorming of de toepassing in het productontwikkelingsproces. Zoals Luxion met KeyShot heeft gedaan, is er voor het eerst een ‘designer first’ benadering gekozen om een oplossing te bedenken die de uitdagingen in de productontwikkeling echt aanpakt. Ontwerpers en ingenieurs hebben VR nodig om hun bestaande visualisatieworkflow uit te breiden zonder extra overhead. Ze willen problemen zien voordat producten worden geproduceerd, context brengen in hun ideeën en de werkelijke lichtomstandigheden ervaren vanuit een menselijk perspectief. En ze willen het snel doen. Dit is KeyVR – de VR-oplossing die naadloos integreert in bestaande workflows om 3D-professionals te helpen hun bestanden in de virtuele realiteit snel te bekijken en ontwerpuitdagingen en ideeën te presenteren.

Hoe het werkt

KeyVR importeert de ondersteunde KeyShot-scène in enkele seconden naar een meeslepende VR-ervaring. Met een geopende scène in KeyShot worden gebruikers met één klik naar KeyVR getransporteerd om een interactieve 3D-ervaring te starten. Met behulp van een head mounted display (HMD), zoals Oculus Rift of HTC Vive, kan de gehele VR-omgeving in real-time vanuit alle hoeken worden bekeken en onderzocht. Gebruikers hebben de mogelijkheid om verschillende configuraties, varianten, materialen en omgevingen te bekijken, animaties te initiëren en fysica te simuleren. Voorbereiding voor 3D-objecten of -omgeving is niet nodig, met als enige vereiste een bestand dat in KeyShot is gecreëerd. Of het nu gaat om een nieuw geïmporteerd model, een scène die uit KeyShot is opgeslagen of een productieklare scène.

Wilt u graag zelf KeyVR testen, of heeft u vragen?