SpaceClaim mogelijkheden

De mogelijkheden, beschikbaar voor uw bedrijf.

Razendsnel geometrie creëren

SpaceClaim verwijderd veelvoorkomende problemen met geometrie door gebruikersgemak en snelle geometrie creatie beschikbaar te maken voor iedereen. Het maakt niet meer uit of u designer, engineer, producent of simulatie expert bent. Dit nieuwe paradigma in design geeft vrijheid van “constraints” die een CAD systeem op basis van features genereerd, waardoor uw focus volledig gericht kan zijn op creatie, en niet de belemmeringen van oude technologie. Het gebruik van CAD software door een organisatie kan door software zonder CAD historie als SpaceClaim verbreed worden. Het wordt voor iedereen beschikbaar in plaats van voor enkele specialisten. Hierdoor groeit de innovatie maar ook de productiviteit significant. Door import mogelijkheden voor bijna elk CAD formaat leent de software zich uitstekend voor het samenvoegen van of bewerken van bestanden van derden zoals leveranciers, online CAD bibliotheken of andere partijen.

STL bewerking

De intuïtieve interface van SpaceClaim maakt het mogelijk om STL modellen voor 3D printen te creëren, bewerken en optimaliseren. Hierdoor is de software erg handig om effectiever dan ooit reverse engineering te doen. Met de toevoeging van deze module krijgt u mogelijkheden om probleem gebieden op STL modellen, zoals gaten, overlappen, en ruis te bewerken. Door gebruik te maken van de automatische of manuele reparatie tools zijn waterdichte of schone STL files makkelijk te creëren. Het is ook mogelijk om complexe booleaanse bewerkingen met gemak uit te voeren, of STL data van verschillende bestanden te combineren. De 3D optimalisatie tools zorgen voor gemak in het uithollen van bodies en infills met als doel een sterker model te krijgen of gewicht te reduceren. Het zal u opvallen dat in SpaceClaim de tools voor STL bewerking bijna identiek zijn aan die voor normale geometrie bestanden en met hetzelfde gemak te bedienen zijn. De STL opschoon tools zorgen dat reverse engineering workflows van STL naar CAD gestroomlijnder en sneller worden.

Model reparatie

Veel CAD programma’s hebben corrupte data als output welke gerepareerd moeten worden. Of men nu modellen nodig heeft voor een nieuw design, het genereren van freespaden of voor een mesh van hoge kwaliteit, de behoefte aan schone geometrie is altijd aanwezig. De automatische reparatie functies in SpaceClaim zijn gemaakt om probleem gebieden in geometrie automatisch te lokaliseren. Er zijn functies om gaten, corrupte vlakken en missende vlakken makkelijk te vinden. Met automatisch functies zoals de spellingscontrole in Windows Word kunt u de geometrie automatisch herstellen met daarbij ten alle tijden de optie om het manueel te doen. Het eindresultaat is altijd een schoon oppervlak of een waterdichte solid.

Simpel in gebruik

Met 4 knoppen waarmee u 80% van uw werk kunt is SpaceClaim gemakkelijk onder de knie te krijgen. (pull, move, fill en combine) De software is gemaakt zodat iedereen met minimale training kan werken. Het zal u verbazen hoe makkelijk u geometrie van derden bewerkt of zelf conceptuele modellen kunt opzetten. Dit kan zelfs zonder technische vooropleiding of ervaring. De eerste gedachte achter SpaceClaim was dan ook dat CAD voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn zijn, en niet alleen voor specialisten.

CAD importeren en bewerken

De simpele maar krachtige functies van SpaceClaim worden ingezet om details van modellen te verwijderen voordat een mesh wordt gemaakt of de solver wordt gebruikt. Dit gebeurd in een fractie van de tijd welke het kost in andere CAD systemen. Geometrische problemen als kleine niet aansluitende vlakken, gaten en ongewenste features welke in de weg staan van een acceptabele mesh kunnen in seconden aangepast worden. Verwijderen van rondingen, gaten en overlappingen is nog nooit zo simpel geweest. De belangrijkste eigenschap hierin van direct modelleren is dat dit kan zonder excessieve training over verstand van hoe derden een model hebben opgebouwd.

Veelzijdigheid

Omdat SpaceClaim van nature op geometrie is gericht kunnen haar krachtige tools worden gebruikt voor diverse soorten oplossingen. Dit ongeacht de complexiteit of scope van een modelleer opdracht. De “pull” tool kan bijvoorbeeld gebruikt worden om aanpassing te maken welke nodig is voor productie, maar de tool is dermate veelzijdig dat deze ook gebruikt kan worden om geometrie te repareren of vlakken te verlengen. Ongeacht de modelleertaak of uw ervaring geeft SpaceClaim u de mogelijkheid om ruwe concepten of gedetailleerde designs te maken, maar ook om 3D data gemaakt in een ander CAD systeem aan te passen.

Vragen over SpaceClaim?

Sander helpt u graag verder.

Sander

Sander

Sales Engineer

Bekijk onze referenties