Maatwerk bij AESC – Onze CTO aan het woord

PUBLISH DATE

March 24, 2020

POST AUTHOR

COMMENT COUNT

Bij AESC leveren we maatwerk voor jouw bedrijf. Dat doen we al jaren, en door onze passie voor het software-vak zullen we dit nog heel lang blijven doen. In deze blog nemen we je mee in het verhaal van Dirk, onze CTO (Chief Technology Officer). We vertellen je wat meer over hoe het allemaal is begonnen.

Ben jij benieuwd naar zijn ervaring omtrent het maatwerk en de programmeringen die wij aanbieden? Lees dan vooral verder.

‘Verschillende systemen en processen koppelen is mijn passie’

De liefde voor koppelingen leggen tussen verschillende systemen en processen ontstond bij Dirk al vroeg. Tijdens zijn stage stuitte Dirk op het gemak dat koppelen met zich meebrengt. Hij was dan ook direct enthousiast om daar mee aan de slag te gaan: ‘Sterker nog, het is dermate leuk dat ik er vaak in de avonden nog mee bezig ben’.

Als je iets 5 keer hetzelfde moet doen dan moet je het automatiseren.

De introductie van SpaceClaim/ANSYS Discovery: een ideale tool voor scripting

De introductie van SpaceClaim herinnert Dirk zich nog als de dag van gisteren. ‘Bij mijn start bij AESC in 2018 werd als eerste product SpaceClaim, tegenwoordig ANSYS Discovery, aan me getoond. De API van SpaceClaim is open source wat het systeem eenvoudig te manipuleren maakt. Hiernaast werd juist op dat moment SpaceClaim scripting geïntroduceerd. Door het directe modelleren in SpaceClaim zijn er een stuk minder commando’s nodig bij programmeren dan bij “history based” CAD systemen wat SpaceClaim hier een ideale tool voor scripting maakt.’  

 

Het ontstaan van AESC Construct

Doordat het tijdrovend is om elk frame los te gaan tekenen, is Dirk verder gaan optimaliseren: ‘Mijn eerste avontuur betrof een weldments tool/frame generator. Zeker bij een uniform profiel is het veel werk om los te gaan tekenen. Het was een probleem dat we bij veel klanten zagen.’

Uit dit probleem is uiteindelijk AESC Construct ontstaan.

 

Het ontstaan van AESC Calculate

Een volgend, en ook iets spannender project was het maken van een tool voor calculatie. Dirk legt uit: ‘Op het moment dat uit een CAD model automatisch waarden kunnen worden gehaald kun je met deze waardes gaan rekenen. Bijvoorbeeld voor een calculatie/offerte. De “rocket science” is dan ook niet dat laatste, maar zit hem vooral in het ontleden van de geometrie. Wat je eigenlijk wil is een CAD model door de software halen en de resultaten hiervan verwerken binnen de doelsoftware. Dit kan zijn voor de werkplaats, voor inkoop of voor verkoop, etc.’

Na het maken van deze tool genaamd “AESC Calculate” volgen er al snel allerlei ideeën over wat we hier nog meer mee kunnen doen. Zo zijn we momenteel bezig aan een tool voor werkvoorbereiding. Kortom: we blijven optimaliseren en willen continue ons maatwerk verbeteren.

 

Bedrijven helpen en problemen oplossen binnen de omgang met geometrie

AESC helpt bedrijven met automatiseren en programmeren. Dit doen we op maat, zodat we altijd een passende oplossing kunnen bieden. Dirk vindt de dankbaarheid van bedrijven een belangrijke drijfveer om continue te verbeteren: ‘Ik merk dat klanten daadwerkelijk dankbaar zijn, omdat herhaalwerkzaamheden veelal voor de grootste frustraties zorgen’.

Door deze herhaalwerkzaamheden (deels) te automatiseren, nemen wij dat pijnpunt voor hen weg. Een behoefte die bij veel klanten speelt en waar we ook jou graag mee helpen.

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking.