Klantervaring: Hoe TP Vision en A.D.O. hun ontwerpworkflow hebben getransformeerd met KeyShot

Lees hier alles over de ervaring van TP Vision en A.D.O.

amsterdam design office logo

De kracht van KeyShot ontketenen met Florent Jarry van TP Vision en Amsterdam Design Office (A.D.O.)

Florent, een ervaren ontwerpprofessional oorspronkelijk uit het noorden van Frankrijk, heeft een rijke geschiedenis van werken met 3D-software. Van zijn vroege ervaringen met 3DS Max in de jaren ’90 tot het beheersen van Alias op de ontwerpschool, Florent’s reis met 3D is gedefinieerd door continu leren en aanpassen. In 2003 trad hij in dienst bij Philips en bleef hij Alias gebruiken, maar hij ontdekte al snel dat de software tekortschoot in rendermogelijkheden.

De efficiëntie van KeyShot ontdekken

Florent en het Philips Design team begonnen Rhino te gebruiken met de V-Ray plugin voor rendering, een proces dat niet alleen tijdrovend was, maar ook moeilijk te leren. “V-Ray was geen eenvoudige software om te leren en het was niet real-time, wat tijdrovend bleek te zijn,” herinnert Florent zich. Om zijn werk te versnellen, begon hij de hardware shading-functie van Alias te gebruiken, wat efficiënt was voor voldoende goede renders. Maar naarmate de technologie evolueerde, voelde Florent de beperking van Alias als het ging om het omgaan met licht, transparant materiaal en glanzend materiaal.

Rond 2012 schakelde hij over naar KeyShot, wat de software van keuze werd in zijn team. “De compatibiliteit van KeyShot met andere software, met name het vermogen om Rhino-bestanden direct te openen, heeft de noodzaak voor tijdrovende export geëlimineerd,” legt hij uit. Zijn workflow met KeyShot werd zeer gestroomlijnd en efficiënt, een bewijs van KeyShot’s capaciteiten om de productiviteit te verhogen.

“KeyShot is een onschatbaar hulpmiddel voor ons geworden in A.D.O. Het gaat niet alleen om het maken van hoogwaardige renders, maar ook om effectief de vorm van een ontwerp te communiceren,” zegt Florent.

KeyShot als communicatie-tool

Florent en het A.D.O. team vonden KeyShot een krachtig hulpmiddel in zowel interne als externe communicatie. Ze gebruikten het om gedetailleerde en realistische renders van producten te maken en demonstreerden de toepassing ervan met voorbeelden van verschillende producten waaraan ze werkten. Een typische projecttijdlijn omvat meestal schetsen, CAD-werk en renderen. Florent waardeerde de veelzijdigheid van KeyShot tijdens deze fasen. “KeyShot is intuïtief genoeg voor zowel beginners als gevorderde gebruikers,” merkt hij op.

Hij merkt ook op dat de overgang van puur interne ontwerpers naar een onafhankelijk bureau hen vereiste om een breder scala aan kwaliteitsoutput aan te bieden. Dit is waar de professionaliteit van KeyShot uitblonk, vooral bij het presenteren van hun werk aan klanten.

KeyShot Viewer is een waardevol hulpmiddel om werk te delen met klanten. Het kan ons helpen ons werk in een wendbaarder formaat te presenteren,” voegt Florent toe.

KeyShot in actie: ontwerpproblemen efficiënt oplossen

Gedurende het interview deelde Florent verschillende voorbeelden van hoe KeyShot werd gebruikt om ontwerpproblemen efficiënt op te lossen. Of het nu ging om het maken van meerdere renders voor verschillende kleuropties of het gebruik van licht en transparantie voor hun game-assortiment, KeyShot stond als de go-to software voor renderbehoeften.

Bij het bespreken van een specifiek project van een draagbare projector, beschreef Florent hoe ze verschillende weergaven en renders maakten, waarbij rotatie en scharnierfunctionaliteit werd getoond. Het vermogen om de workflow efficiënt te beheren, zelfs met overnight design wijzigingen, sprak boekdelen over KeyShot’s capaciteiten.

Vooruitkijken

Florent benadrukt de gebruiksvriendelijke aard en compatibiliteit met andere ontwerpsoftware. Het gesprek gaat ook in op KeyShot’s potentieel in augmented reality (AR) export, waarbij het volledige scala aan mogelijkheden van KeyShot wordt getoond.

“KeyShot is een hulpmiddel van veelzijdigheid, efficiëntie en compatibiliteit. Het heeft onze A.D.O. workflow getransformeerd en ons ontwerpproces verheven,” concludeert Florent.

KeyShot is ongetwijfeld een game-changer geweest voor Florent en zijn team, en overbrugt de kloof tussen creativiteit en efficiëntie. Het succesverhaal van TP Vision en A.D.O. is een getuigenis van KeyShot’s kracht als ontwerp- en renderingssoftware, belovend voor een toekomst van innovatieve ontwerpoplossingen.

AESC: uw KeyShot distributeur

AESC is dé KeyShot distributeur in Nederland. Wij zijn een gecertificeerde reseller van KeyShot. Daarnaast hebben we veel referenties van grote en kleine bedrijven, waaronder VDL en het Ministerie van Defensie.

Naast het leveren van de software verzorgen wij ook KeyShot trainingen. We hebben een KeyShot basistraining, maar ook een gevorderde training. Onze KeyShot training is op maat en na onze training zult u merken dat u veel meer uit het programma kan halen dan voorheen.

Wilt u graag meer weten over AESC of wilt u KeyShot kopen? Neem dan gerust contact met ons op.

We helpen u graag verder!

Bekijk onze referenties