Ontdek de kracht van Libellula.Bend

PUBLISH DATE

June 17, 2024

POST AUTHOR

Efficiënte buigsoftware voor metaalbewerking

Libellula.Bend, een Whitelabel van AutoPOL, is de ultieme software voor offline programmering van kantbanken in de metaalbewerking. Deze gebruiksvriendelijke tool is ontworpen om offline kantbanken te programmeren en het buigproces in een 3D-weergave te simuleren, waardoor onnodige tests op de machine worden voorkomen.

 

Libellula.Bend

 

Een veelzijdige oplossing

Libellula.Bend maakt gebruik van 3D-simulaties om het buigproces te optimaliseren. Dit helpt om product afkeur te verminderen en de efficiëntie te verhogen door mogelijke productieproblemen vroegtijdig te detecteren. De software ondersteunt een breed scala aan gereedschappen en machine merken zoals onder andere Baykal, Safan Darley, Prima power, Durma, Amada, Trumpf, Accurl, Warcom en Bystronic. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor diverse productieomgevingen.

 

Verhoog efficiëntie en productiviteit in de werkplaats

Met functies als het automatisch bepalen van de kantvolgorde, optimalisatie van gereedschapsgebruik en real-time detectie van botsingen, verhoogt Libellula.Bend de efficiëntie en productiviteit in de werkplaats. Bovendien kan zelfs minder ervaren personeel de software met gemak hanteren, wat bijdraagt aan een vlotter productieproces zonder in te boeten aan kwaliteit. Het programma assisteert de operator continu bij de machine-instellingen en de berekening van de optimale buigvolgorde.

 

Batchmanager

Een bijzondere handige functie van Libellula.Bend is de Batchmanager, waarmee gebruikers meerdere buigprogramma’sa tegelijkertijd kunnen beheren en uitvoeren. Dit maakt het mogelijk om een serie opdrachten te organiseren en te plannen, wat de productiecapaciteit enorm verhoogt. De Batchmanager kan gekoppeld worden aan ERP en Mes systemen.

 

Buigverlies berekenen

Libellula.Bend houdt ook rekening met buigverlies. Libellula.Bend berekent dit verlies nauwkeurig door parameters zoals materiaaldikte, stempel en matrijs mee te nemen in de berekeningen. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke afmetingen van het kante onderdeel exact overeenkomen met de specificaties, wat resulteert in minder verspilling. De DXF die Libellula.Bend exporteert is hierdoor erg nauwkeurig.

 

Koppeling met calculatiesoftware Calculate

Daarnaast integreert Libellula.Bend naadloos met de calculatiesoftware Calculate. Deze koppeling stelt bedrijven in staat om snel en nauwkeurig de kanttijden te berekenen, maakbaarheidscontroles uit te voeren en de juiste snij DXF te genereren, waardoor de efficiëntie van zowel het productie- als het offerteproces verder wordt verbeterd.

Libellula.Bend is ontworpen om kantbanken efficiënter en effectiever te maken, wat resulteert in een hogere productiviteit en lagere kosten. Optimaliseer jouw metaalbewerking met Libellula.Bend en verhoog de productiviteit vandaag nog! Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

 

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl