Automatisering in de metaalindustrie: Een terugblik op TUWI Next

PUBLISH DATE

July 17, 2023

POST AUTHOR

Devy van dinteren op het tuwi next event. automatisering in de metaalindustrie

Het is een tijd van transformatie in de MKB metaalindustrie, aangedreven door de voortdurende evolutie van automatiseringstechnologieën. In deze context vond op 14 juni 2023 het evenement TUWI Next plaats, georganiseerd door TUWI, een bekende leverancier van metaalbewerkingsmachines. De live video terugkijken kan onderaan deze pagina.

TUWI Next bood een podium aan verscheidene experts uit de industrie, die hun visie en ervaringen deelden over de toekomst van automatisering in de MKB metaalindustrie. Eén van deze experts was Luke van Enkhuizen van Sheet Metal Connect, die een uitgebreid stappenplan deelde om bedrijven te helpen bij de transitie naar een digitale fabriek. Zijn focus lag op de ‘fabriek van de toekomst’, met hoge mate van AI en deep learning, en de stappen die bedrijven moeten doorlopen om dit te bereiken zonder onnodige kosten te maken.

Een ander perspectief kwam van Iwan Göbels van Burton Car Company, die benadrukte dat automatisering niet alleen draait om hard- en software, maar ook om de bereidheid van mensen om te veranderen en innovatie te omarmen. Göbels’ ervaringen als ondernemer, in plaats van een software specialist, gaven een praktische kijk op de uitdagingen en successen die komen kijken bij het automatiseren van processen in de industrie.

De toekomst van automatisering in de metaalindustrie is duidelijk: het is een mix van geavanceerde technologieën en mensen die bereid zijn om te leren, aan te passen en te innoveren. Met dit in gedachten was AESC bijzonder trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit belangrijke evenement. Devy van Dinteren, mede-eigenaar van AESC, heeft de gelegenheid aangegrepen om te benadrukken hoe belangrijk het is voor bedrijven om de potentie van software in het automatiseringsproces te erkennen.

In zijn presentatie, zei van Dinteren: “Een kleine investering in goede software kan leiden tot grote voordelen. Het is een essentiële stap in de modernisering van de bedrijfsprocessen, en kan de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen. Onze industrie heeft een ongelooflijke kans voor de boeg. We moeten deze omarmen en de voordelen van automatisering erkennen en exploiteren om te blijven groeien en concurreren in een steeds geavanceerdere markt.”

Dit evenement was ook een kans voor AESC om zijn nieuwste ontwikkelingen te tonen, zoals het webportaal Oroox, Calculate en de CAM-software Libellula, die een nieuwe standaard zetten voor efficiëntie en integratie in de metaalverwerkende industrie.

De dag werd vakkundig voorgezeten door Marelle van Beerschoten, die zorgde voor dynamische en diepgaande discussies. Onder haar leiding werden tijdens het panelgesprek scherpe vragen gesteld over automatisering in de metaalbewerking, waarbij verschillende ondernemers uit de industrie betrokken waren.

Buiten de presentaties en gesprekken was er tijd voor netwerken en bezichtigingen in de indrukwekkende showroom van TUWI, waar de nieuwste metaalbewerkingsmachines tentoongesteld stonden. Dit bood de deelnemers een tastbare kijk op de technologieën die hun toekomst kunnen vormen.

Over het geheel genomen bood TUWI Next niet alleen inzichten in de trends en ontwikkelingen in automatisering, maar ook praktische handvatten om deze innovaties te implementeren in bedrijfsprocessen. Het was een dag vol inspiratie en inzicht, waarbij de deelnemers werden aangemoedigd om hun eigen pad naar de toekomst van automatisering in de metaalindustrie te vormen.

 

Neem contact met ons op

HelpDesk

073-6894873

Mail ons

support@aesc.nl