Klantervaring: Maarten Olden, Ontwerper

Lees hier alles over de ervaring van Maarten Olden met Keyshot!

Over Maarten Olden

Wie product ontwerp zegt, zegt Maarten Olden. Maarten Olden, Ontwerper, houdt zich bezig met het ontwerpen van technische en esthetische producten. Maarten heeft architectuur gestudeerd aan de kunst academie in Den Haag en heeft daarna nog een opleiding gevolgd aan de Design Academie in Eindhoven. Met een goede lading kennis op zak zorgt Maarten al sinds 2002 voor schitterende product designs voor MKB bedrijven in de industrie, maar ook voor klanten die op zoek zijn naar wat meer esthetische ontwerpen. In zijn kantoor in Amsterdam maakt hij deze visueel aantrekkelijke ontwerpen met als filosofie: “dit kan toch mooier?!”.

Alle trouwtjes in eigen handen

“Zet niet alleen stagiaires in om het project draaiende te houden”. Maarten doe dit het liefste zelf. Zo staat hij in direct contact met zijn klant en zijn de lijntjes kort. Daarnaast heeft Maarten een echte “hands on” mentaliteit. Hij tekent zijn ontwerpen in SolidWorks, 3D print zelf prototypes, zet deze in elkaar en werkt daarop zijn ontwerp verder uit. Met deze manier van werken laat Maarten zijn persoonlijke handtekening achter in al zijn ontwerpen. Dit gecombineerd met een uitgebreide kennis van materialen zoals hout, staal, kunststof en meer dan 20 jaar ervaring in het vak, maakt dat er geen productontwerper is als Maarten Olden.

Heh? Hoe heb je dat gedaan?

Maarten heeft aan verschillende projecten mogen werken. Zo heeft Maarten de X-pro ontworpen: een trap die is ontworpen voor ZZP’ers in de bouw en industrie. Deze multifunctionele trap wilde Maarten natuurlijk met trots kunnen presenteren aan de buitenwereld via zijn social media kanalen. Hiervoor gebruikte Maarten voorheen Rhino, met de plug in Flamingo om zijn renders te maken. Er was helaas een nadeel: De specs van de software werden er als maar meer, waardoor het renderen als maar langer duurde. “Als je per ongelijk een lampje verkeerd had geplaatst, kwam je daar pas achter na 4 uur renderen.” Dat kon zo niet langer!

Daarom stapte Maarten destijds over naar KeyShot. Inmiddels Keyshot 11. Niet langer hoefde hij 4 uur te wachten voor een render. “Sleep gewoon je ontwerp in de software, belicht het en je bent eigenlijk al klaar!” Het resultaat? Renders waarvan klanten zeggen: Hoe heb je dat gedaan?

Maar het fotorealistisch renderen is niet het leukste van KeyShot volgens Maarten. “Soms is het ook leuk om te spelen met de software, totdat je een meer artistieke render krijgt bijvoorbeeld.” De mogelijkheden in Keyshot zijn eindeloos. Voor mij is Keyshot ook echt een ontwerp-tool. Vaak al in een beginstadium sleep ik mijn CAD-files in Keyshot om te zien of het de goede kant opgaat met het ontwerp. Daarnaast is de render software volgens Maarten ook erg toegankelijk. “Een simpele render met KeyShot is heel gemakkelijk te doen voor een beginner. Daarnaast heeft KeyShot een grote bibliotheek waarin je allerlei specifieke materialen kunt vinden.”

Het advies van Maarten Olden

Maarten raadt KeyShot aan, maar wel als je hiervoor betalende klanten hebt. Het is geen gratis software, dus zonder betalende klanten is het een prijzige aangelegenheid. “Als je hele fotorealistische renders wilt maken, kost dat een stuk meer tijd om onder de knie te krijgen, maar het is ook een verrijking van je vakkennis. Kijk ook veel naar tutorials, bijvoorbeeld van Will Gibbons. Onbewust sla je informatie op die je kan gebruiken in een project. Je kan van alles met KeyShot en je kan tot in de kleinste details aanpassingen maken.”

AESC: uw KeyShot distributeur

AESC is dé KeyShot distributeur in Nederland. Wij zijn een gecertificeerde reseller van KeyShot. Daarnaast hebben we veel referenties van grote en kleine bedrijven, waaronder VDL en het Ministerie van Defensie.

Naast het leveren van de software verzorgen wij ook KeyShot trainingen. We hebben een KeyShot basistraining, maar ook een gevorderde training. Onze KeyShot training is op maat en na onze training zult u merken dat u veel meer uit het programma kan halen dan voorheen.

Wilt u graag meer weten over AESC of wilt u KeyShot kopen? Neem dan gerust contact met ons op.

We helpen u graag verder

Bekijk onze referenties