f g l y

Onze referenties

Componenta BV

logo-compentaComponenta BV mag sinds medio 2015 toegerekend worden tot het klantenbestand van AESC BV. Op verschillende locaties  in binnen en buitenland wordt gebruik gemaakt van de 3D-  software SpaceClaim Engineer. Componenta is één van de toonaangevende ijzergieterijen in Europa. Het bedrijf fungeert als belangrijkste toeleverancier voor veel gerenommeerde (vooral Europese) fabrikanten van zware trucks, grondverzet- en wegenbouwmachines, aandrijvingen voor zware motoren, compressoren en verdichters.

“SpaceClaim betekent voor Componenta BV: Vooruitgang binnen de engineeringsafdeling, mee gaan met de tijd en misschien daar wel op vooruitlopen”

Giel Jongen, Engineering Manager van Componenta, is erg positief over de goede samenwerking met AESC. “AESC heeft veel tijd en energie gestoken in het overtuigen van de interne organisatie”.  Componenta heeft voor SpaceClaim Engineer gekozen om verschillende redenen: het is makkelijk in gebruik; verwachtingen die zijn geschept worden waargemaakt; korte leer curve en niet te vergeten de prijs. Deze was vele malen voordeliger ten opzichte van concurrerende software pakketten. SpaceClaim Engineer is de ideale CAD-software voor gebruikers zonder ervaring. “Het is geweldig om te zien hoe snel de 2D tekenaars het oppikken”: vertelt Giel Jongen.

Stevens idé Partners

Logo steven ide partnersStevens idé Partners is een industrieel ontwerpbureau uit Enschede met een solide reputatie op het gebied van werktuigbouwkundige en industriële ontwerpen. Het bedrijf initieert en realiseert productinnovaties voor de business-to-business markt. De productinnovatie richt zich op complexe machines, apparaten en technische consumentenproducten.

Patrick Adrian (Industrial designer en gebruiker van KeyShot) vertelt waarom Stevens idé Partners voor KeyShot heeft gekozen: “We hebben voor KeyShot gekozen omdat het erg toegankelijk is, waardoor er met minimale moeite erg mooie resultaten te behalen zijn. Hiervoor gebruikten we Photoview van Solidworks zelf, echter deze software liep zowel in bedieningsgemak als kwaliteit ver achter. Wij renderen over het algemeen CAD files van machinebehuizingen en technische apparaten.

“KeyShot is een integraal onderdeel geworden van ons ontwerpproces”

HM_FINAL_v2.70

Waar vroeger een eenvoudig 3D plaatje (soms zelfs een screenshot) voldoende was om de klant te overtuigen, vragen klanten nu om fotorealistische afbeeldingen. Deze worden niet langer alleen intern door engineers gebruikt, maar worden ook beoordeeld door marketing/sales en in sommige gevallen door investeerders. Hierdoor is het noodzakelijk geworden om snel hoogwaardige afbeeldingen te kunnen produceren die overtuigen. Photoview voldeed niet langer aan deze eisen omdat het instellen omslachtiger is en de uiteindelijk behaalde resultaten vaak tegenvallen. De renderingen en animaties worden door onze klanten gebruikt in productfolders en websites nog voordat het nieuwe product gereed is of gelanceerd is. Voor de website is een 360 graden rendering, gemaakt met KeyShot, heel erg overtuigend.

De uitgebreide materiaal-bibliotheek en de animatie mogelijkheden van KeyShot bevallen Patrick en zijn collega’s erg goed. Ze zijn dan ook erg tevreden met deze krachtige rendering software. “De mogelijkheid van Live-linking wordt op dit moment nog niet gebruik, al kan ik mij voorstellen dat dit een aanzienlijke tijdbesparing oplevert t.o.v. het opnieuw moeten importeren en toewijzen van materialen”: zegt Patrick. KeyShot voldoet volledig aan hun behoeften als ontwerpbureau. De resultaten zijn hoogwaardig en doen niet onder t.o.v. hun concurrenten.

Neem direct contact op