ANSYS Discovery AIM simulatie software

Door vroeg in het ontwerpproces kritische ontwerpbeslissingen te kunnen maken kunnen fouten worden verminderd, kosten worden gereduceerd en niet werkende ontwerpen worden vermeden. De producten uit de Discovery range geven deze mogelijkheden. Graag stellen wij u voor aan het vlaggeschip van de Discovery oplossingen, ANSYS AIM.

Elke engineer verdient de kracht van ANSYS Discovery AIM

De lancering van de ANSYS Discovery-lijn gaf het startsein voor de ontwikkeling van AIM: ANSYS Integrated Multiphysics. Met AIM wordt simulatie voor elke engineer benaderbaar en kan een enorme boost geven aan het simulatie gestuurd design proces. AIM heeft mogelijkheden voor thermische, stroming, structurele of elektromagnetische berekeningen. Alle simulatie vinden plaats in dezelfde programma interface. Geslaagde simulatie kunnen als vaste werkwijzen worden vast gelegd. Medewerkers met minder ervaring in simulatie maken door het gebruiksgemak van AIM makkelijk simulaties van hoog niveau zonder last te hebben van overbodige opties in de software. Met het op de markt brengen van AIM heeft ANSYS een platform gerealiseerd waarbij alle fysische disciplines op elkaar aansluiten.
Vooraf simulaties Tot wel 80% van de kosten voor het ontwikkelen van een product, komt uit de beslissingen die je al vroeg maakt in het design proces. Vooraf simuleren is het digitaal onderzoeken van design concepten, en het testen van kritieke design beslissingen, vaak al in een vroeg stadium. Het gebruiken van simulaties geeft je al snel de informatie die je nodig hebt om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Ook is zo het maken van dure fysieke prototypes niet meer nodig, en voorkom je al vaak grote ontwerpfouten, waar veel bedrijven later vaak pijnlijke, en kritieke problemen van krijgen.

Eindeloze mogelijkheden met ANSYS Discovery AIM

Intuïtieve Simulatie Workflow Intuïtieve workflow en begeleidende templates maken het makkelijk om simulaties te integreren.

Fysiek bewust meshing Meshes worden automatisch verfijnd bij kritieke gebieden, zoals randvoorwaarden en contactvlakken.

Bewezen simulatie technologie Brede physics mogelijkheden en hoge oplossing nauwkeurigheid voor alle designer niveau simulaties.

Robuste design optimalisatie ANSYS DesignXplorer in AIM kan snel ontwerpparameters veranderen, zodat het uitgebreid verkennen van verschillende ontwerpversies een stuk efficiënter gaat.

Flexibel aangepaste applicaties Het creëren van gebruiker-gedefinieerde templates om de beste engineering oplossingen te integreren in het simulatie proces van uw bedrijf.

Compatibiliteit voor engineering samenwerkingen Ontwikkeld voor de samenwerking en het gebruik van ANSYS Solver Technology, zoals ANSYS CFD en ANSYS Mechanical pakketten.

Bekijk de video om meer te leren over ANSYS Discovery AIM.

Gratis proefversie, prijsindicatie of informatie?

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Graag ontvang ik een gratis:

9 + 9 =