code voor het verifieren van de website in google search console

Klantenervaring: Elsto Drives & Controls

“We gebruiken YaPDM voor ons complete tekeningen- en afbeeldingenbeheer. Er staan niet alleen werktuigbouwkundige modellen in, we beheren er ook applicaties als Photoshop en Indesign mee. Onze website wordt er zelfs mee gevoed. We gebruiken dus niet alleen de standaard softwarefuncties, er zijn veel maatwerk koppelingen gerealiseerd, bijvoorbeeld met ons CMS- en ERP-systeem. Logo’s, plaatjes, tekeningen; alles komt uit YaPDM. Ja, we zetten het breed in.”

“Of je nu op klantnaam, toepassing of wat dan ook zoekt, je vindt tekeningen snel.”

Van teken- naar totaalpakket

Een jaar of zeven geleden schafte Elsto SpaceClaim aan als tweede tekenpakket. “Het biedt een aantal voordelen t.o.v. het andere tekenprogramma en beide pakketten vullen elkaar aan”, legt Marcel uit. “Naast het feit dat SpaceClaim makkelijk te leren en goedkoper is, is het vrij vergevingsgezind bij het importeren van niet-perfecte tekeningen. Wat later dan SpaceClaim gingen we werken met Keyshot en drie jaar terug schaften we YaPDM aan, zodat we nu een pakket hebben dat ons hele werkveld beslaat.”

 

PDM als websitevoeding

“We waren op zoek naar een PDM-pakket dat aan de meest gangbare eisen voldeed én waarbij maatwerk mogelijk was. Voor ons fungeert het eigenlijk als Product Lifetime Managementsysteem, waarin we de versies van alle geproduceerde tekeningen, de metagegevens en de relaties eromheen beheren. Wat is waar en wanneer gebruikt en door wie? Verder hebben we alles wat geen geschreven tekst is opgeslagen in YaPDM en gekoppeld aan ons ERP- en CMS-systeem. Logo’s, plaatjes, tekeningen die op de website moeten komen; alles komt er rechtstreeks uit.”

 

Meer werk met minder mensen

“Wereldwijd blijkt uit onderzoek dat je tussen de 20 en 30% zoektijd bespaart op moment dat je een PDM-systeem gaat gebruiken. Dit omdat alles in één map staat en er zoveel metagegevens in opgeslagen zijn. Of je nu op klantnaam, toepassing of wat dan ook zoekt, je vindt tekeningen snel. Nu ben ik een praktisch persoon van het type ‘laat hier eens de helft van waar zijn’. Ik dacht dus vooraf dat we 2 of 3 van de 20 tekenaars zouden moeten kunnen uitsparen. En dat blijkt inderdaad zo te zijn, ware het niet dat we ontzettend gegroeid zijn als bedrijf. Dankzij YaPDM hebben we geen extra tekenaars in dienst hoeven nemen op de stafafdelingen. We hebben de groei zelf kunnen opvangen en waren op sterkte voordat de extra drukte losbrak. In hoogconjunctuur kun je toch al lastig aan mensen komen, dus da’s dubbele winst.”

 

Club met kennis en ervaring

“Naast importeur en licentieverstrekker is AESC een fijne club mensen met veel knowhow, die verder denkt en ons ondersteunt op diverse vlakken. Momenteel overwegen we een automatische 3D-tekeningengenerator. Misschien gaat AESC deze voor ons ontwikkelen. Er zijn korte lijntjes, ze hebben een praktische instelling, dat werkt enorm prettig.”

Wilt u meer informatie over YaPdm? Klik dan hier

Marcel Hogervorst

ICT-Manager, Elsto Drives & Controls

Elsto B.V.

Loosterweg 9
2215 TL, Voorhout

Bekijk onze referenties:

NEEM NU CONTACT OP MET AESC

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Mijn vraag heeft betrekking op:

13 + 14 =