code voor het verifieren van de website in google search console

Klantenervaring: Dumaco ‘s-Gravenpolder

“Eén universeel type software voor meerdere typen snijmachines. Dat werkt wel zo fijn en efficiënt. Naast het feit dat Libellula communiceert met alle merken en makkelijk in gebruik is, zorgt het programma er ook voor dat we de productie goed kunnen plannen en optimaal rendement uit een staalplaat halen. Daarnaast vergroot het hebben van merkonafhankelijke software onze keuzevrijheid bij het investeren in nieuwe machines.”

“Door het combineren van verschillende klantorders gebruiken we het plaatmateriaal optimaal en reduceren we de hoeveelheid afval per plaat.”

Plaatwerk snijden als core business

De vestiging van Dumaco in ‘s-Gravenpolder houdt zich vooral bezig met het snijden van metalen onderdelen en halffabricaten voor de maakindustrie. “Wij maken hier geen eindproducten, maar zijn toeleverancier van onderdelen”, legt Armando uit. “De basis van ons werk is snijden, onder te verdelen in lasersnijden, buislasersnijden en watersnijden. Hiernaast bieden wij nabewerkingen als boren, tappen, walsen en kanten. Voor het programmeren van onze laser- en watersnijmachines gebruiken we Libellula. Al sinds 2015.”

 

Universele en merkonafhankelijke software

“Zo’n snijmachine kun je van verschillende merken kopen. Koop je er een bij fabrikant A, dan is de besturing net iets anders dan bij die van fabrikant B. Heb je meerdere merken en soorten machines, dan moet je dus diverse manieren van programmeren beheersen en meerdere softwarepakketten naast elkaar gebruiken. Omdat dit nogal wat specialistische kennis van je vraagt, is één pakket dat past bij alle machines wat ons betreft stukken efficiënter. Zeker als je werkt met meerdere machines, bespaar je jezelf zo bergen tijd en energie.”

 

Efficiënt materiaalgebruik en planning

“Libellula kent bovendien een automatische koppeling met ons ERP-systeem. Alle tekeningen van onderdelen die we moeten produceren staan direct in de Libellula bibliotheek, waardoor we gericht selecties kunnen maken. Selecteren we bijvoorbeeld op materiaaldikte en leverdatum, dan geeft het programma precies aan welke onderdelen voor welke klanten we die periode moeten snijden. Dankzij deze werkwijze kunnen we efficiënt produceren. Door het combineren van verschillende klantorders gebruiken we het plaatmateriaal optimaal en reduceren we de hoeveelheid afval per plaat.”

 

Onderhandelen voor gevorderden

“Wat een bijkomend voordeel is van het universele karakter van Libellula, is dat het ons onafhankelijk en sterker maakt in onderhandelingen met machineverkopers. We kunnen zelf bepalen welke merk machine in onze productiehal komt te staan. En dat doen we dan ook!”

Wilt u meer informatie over Libellula? Klik dan hier

Armando Langebeke

Bedrijfsleider, Dumaco 's-Gravenpolder

Dumaco ‘s-Gravenpolder

Rangeerstraat 4
4431 NL, ‘s-Gravenpolder

Bekijk onze referenties:

NEEM NU CONTACT OP MET AESC

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Mijn vraag heeft betrekking op:

12 + 4 =