code voor het verifieren van de website in google search console

Klantenervaring: Brabantia 

“In plaats van een technisch plaatje, maken we er met KeyShot een belevingsplaatje van. Zodat we er meteen gevoel bij krijgen en een product er als het ware uitziet of het al echt geproduceerd is. In het systeem kennen we textuur en materialen toe aan onze 3D-tekeningen en zetten we de producten of de verpakking in hun toekomstige omgeving. Kortom: we zetten een realistisch, zowat fotografisch, beeld neer. Deze visualisaties gebruiken we vooral intern in het ontwerp- en besluitvormingsproces. Ook dienen ze om onze salesmensen te laten zien hoe het winkelschap van onze klanten er straks kan uitzien.”

“We zetten nu met weinig moeite een goede basis neer.”

Onderlinge communicatie

“We schaften KeyShot een vijftal jaar geleden aan omdat we het niveau van renderingen omhoog wilden tillen. We hadden op dat moment geen renderpakket voor high-end fotorealistische beelden en deden research onder de beschikbare programma’s. Waarmee kun je wat en wat werkt fijn? Zo kwamen we uit bij KeyShot. Het pakket communiceert goed met het 3D-tekenpakket waarin we onze producten uitwerken, zodat we stille producttekeningen direct kunnen uploaden om er visualisaties en kleine animaties van te maken. Passen we iets aan in het tekenprogramma, dan is dit snel doorgevoerd naar KeyShot. We zetten nu met weinig moeite een goede basis neer. En hoe verder je in ’t programma duikt, hoe hoger het niveau van de beelden.”

Innovatie, ontwikkeling en verkoop

“Voor conceptueel design zijn goede renderingen die niet van echt te onderscheiden zijn steeds belangrijker”, gaat Joris verder. “We hebben inmiddels een database aangelegd met de verschillende materialen die we gebruiken en door deze simpelweg in beeld te slepen, krijgen we dingen snel visueel. Onze beelden worden vooral gebruikt voor interne presentaties, maar dienen ook om verkopers en winkeliers een realistisch beeld te geven van hoe nieuwe producten er in het schap uitzien. Vroeger hadden we hier 2D-tekeningen voor, 3D is stukken echter. Zo weten mensen beter waar ze voor kiezen. Momenteel zijn we ook aan het experimenteren met een configurator op onze website. Mensen zien straks een ronddraaiend 3D-model, de prullenbak in hun eigen keuken! De opzet hiervoor is in KeyShot gemaakt.”

Gerichte tips & tricks welkom

“Binnenkort krijgen we een training van AESC bij ons op kantoor. Samen met vijf andere collega’s geven we de trainer vooraf input over onze vragen, zodat hij of zij ons gericht kan adviseren en uitleggen. KeyShot heeft zoveel mogelijkheden. Al ken ik best veel knoppen, het is ongetwijfeld nog slechts een fractie van wat kan. Een illustratie op een tekening plakken bijvoorbeeld, dat kan vast efficiënter dan hoe wij het onszelf aangeleerd hebben. Ik verwacht dat we straks nog betere en mooiere visualisaties kunnen gaan maken.”

Wilt u meer informatie over KeyShot? Klik dan hier

Joris Smeets

Product Designer, Brabantia Branding Nederland B.V.

Brabantia Branding Nederland B.V.

Brandevoortse Dreef 4
5707 DGHelmond

Bekijk onze referenties:

NEEM NU CONTACT OP MET AESC

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Mijn vraag heeft betrekking op:

8 + 15 =