code voor het verifieren van de website in google search console

Klantenervaring: Apollo Tyres Global R&D 

“Om onze design voorstellen realistischer te maken, zochten we een rendertool. Een programma waarmee we onze producten meer en beter konden laten zien dan we met onze 3D CAD software konden. De leverancier van ons tekenpakket adviseerde ons met KeyShot te gaan werken. En inderdaad, het programma blijkt gebruiksvriendelijk en communiceert goed met onze tekentool. Het was niet te duur in aanschaf en het allerbelangrijkst: het geeft een realistisch eindresultaat.”

“Het programma werkt logisch en doet simpelweg wat wij willen dat het doet.”

Warme aanbeveling

“Op zoek naar een renderprogramma dat fotorealistische en daarmee duidelijke beelden van onze bandendesigns kon maken, kwamen we via de leverancier van ons 3D tekenprogramma uit bij KeyShot”, begint Arjen. “Ze vertelden ons dat KeyShot prima samenwerkt met onze tekensoftware. Dat blijkt ook zo te zijn. Als er een update van een model is, wordt deze wijziging een-op-een meegenomen in de KeyShot file. Die interactie verloopt direct en soepel. Wat ook fijn is, is dat we er snel mee leerden werken. Het programma werkt logisch en doet simpelweg wat wij willen dat het doet.”

 

Interne communicatie in beeld

Arjen en zijn collega’s gebruiken de beelden van hun ontwerpen als communicatietool richting hun interne klant: de marketingafdeling. Zij hebben goede afbeeldingen nodig, om beslissingen te kunnen nemen voor het uiteindelijke design van de autoband. “Hoe duidelijker het ontwerp, hoe beter”, vertelt Arjen. “Het patroon van het loopvlak. De logo’s, merknamen en teksten op de zijkant van de band plus de figuurtjes die de band haar eigen look geven. We visualiseren het uiterlijk van de band op een zo realistisch mogelijke manier, zodat zo goed mogelijk in te schatten is hoe het eindproduct eruitziet. Wie weet gaan we de beelden ooit ook wel inzetten bij externe communicatie, de toekomst zal het leren.”

 

Duidelijk en flexibel

De ontwerpers bij Apollo Tyres gebruiken lang niet alle opties in KeyShot. “Er zit zoveel in, ik denk dat je er fulltime mee bezig moet zijn om er alles uit te halen”, lacht Arjen. “We hebben een basistraining gehad waarin we de belangrijkste dingen die wij gebruiken eigengemaakt hebben. Willen we iets specifieks, dan is het bovendien prima zelf uit te vogelen allemaal, dat is een groot voordeel van KeyShot. Er is online zoveel te vinden over de verschillende features en er zijn tal van filmpjes te vinden op YouTube die het je snel uitleggen. Het feit dat je niet overal een kostbare training voor nodig hebt, ook dát maakt het programma betaalbaar!”

 

Tot slot is Arjen te spreken over de flexibiliteit van AESC. “Sinds de uitbraak van het coronavirus moet iedereen bij ons thuis werken. Om ervoor te zorgen dat we ook vanuit huis in de gemeenschappelijk online omgeving kunnen werken en continu verbonden kunnen zijn, waren tijdelijk persoonlijke licenties nodig. Die gaven ze ons direct, binnen vijf minuten was alles geregeld.”

Wilt u meer informatie over KeyShot? Klik dan hier

Arjen Bijlsma

Senior Designer, Apollo Tyres Globel R&D

Apollo Tyres Global R&D B.V.

Colosseum 2
7521 PT, Enschede

Bekijk onze referenties:

NEEM NU CONTACT OP MET AESC

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Mijn vraag heeft betrekking op:

6 + 10 =